Бразилецът Джонатан Кафу предизвика истински фурор с екипа на Лудогорец. Той заби два фамозни гола в срещите с Цървена Звезда и има важна роля за продължаването на „зелените“ към плейофите в Шампионската лига. Кафу бе любезен да даде кратно интервю пред Дарик радио преди мача на Лудогорец срещу Левски на стадион „Георги Аспарухов“:

- Какво очаквате от двубоя с Левски в София?
- Смятам, че нашият отбор е подготвен за този мач, знаем как да подходим. Всички ще отидем в София, за да победим в този мач. Всички имаме вярата, че ще спечелим и мача от Шампионската лига в сряда.

- Лудогорец фаворит ли е срещу Левски на „Герена“?
- Когато играем такава класика, смятам че няма фаворити. В подобни мачове успява този, които желае повече.

- Как ви се вижда отбора на Левски, а и атмосферата на техния стадион „Георги Аспарухов“?
- Левски е отбор, който има отлична публика и много хубава агитка. Аз обаче мисля, че публиката не играе на терена, тя дава сили, когато е близо до отбора, но само толкова. Смятам, че сме добре подготвени и за това.

- Кой мач е по-важен, този с Левски или двубоят с Виктория Пилзен?
- Мачът в сряда срещу Виктория е по-важен.

- И как виждате шансовете за влизане в Шампионската лига?
- Знаем, че трябва да сме много концентрирани и обединени на терена. Изключително сме фокусирани върху този мач. Всички в клуба ще направим всичко възможно, за да успеем и да победим.

- Връщам ви към първенството, вие сте големият фаворит, но кои отбори са другите фаворити?
- Мисля, че ние сме такъв, но ще имаме конкуренцията на Левски, сега вече и ЦСКА, също така и Берое Стара Загора, който винаги е в първите места на класирането, много ми хареса Ботев Пловдив, те имат футболисти с добро качество.

- Искате ли трансфер в по-силно първенство или тук ви харесва?
- Аз съм на 25 години и имам много мечти и цели. В момента обаче се чувствам много добре в Лудогорец и мисля само за работата си днес. 

- Все пак кое е предпочитаното ви първенство?
- Харесвам всички места, на които се играе приятен футбол. Силните първенства са ясни.  Всеки иска да играе в Испания, Англия, Франция...,но ако мога да избирам, може би, ще предпочета Испания.