Красимир Балъков включи в групата за предстоящия мач на Литекс от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Йелгава (Латвия) новото попълнение Диого Виана.
По думите на треньора той няма да започне като титуляр, тъй като все още изостава в подготовката.

Красимир Балъков допълни, че освен възстановяващите се от контузии Миланов, Десподов и Цветков, няма други кадрови проблеми преди мача в четвъртък от 20.45 часа на градския стадион в Ловеч.

"Иска ми се на този мач да има повече хора да ни подкрепят. Той няма да е лесен. В днешното време всеки отбор иска бял хляб да яде, но ние ще дадем всичко от себе си. Ще играем агресивно, ще търсим бързо да решим нещата, но ако това не стане, ще трябва да имаме малко повече търпение. Все пак имаме предимство след това 1:1 в Латвия. В никакъв случай няма да подценяваме гостите. Футболистите виждат, че независимо от кой кръг започваш, всеки един отбор дава всичко от себе си и иска да постигне нещо. Ние имаме начин на игра, който искаме да реализираме в четвъртък и да постигнем позитивен резултат", заяви треньорът на Литекс.

Балъков допълни, че футболистите му в момента са по-подготвени от преди седмица.

Той каза още, че "никой в Литекс не мисли за следващия съперник, докато не бъде преодолян Йелгава".

"Йелгава е един чепат отбор, много дисциплиниран и винаги, когато им се отвори възможност, търсят своя шанс. Така че ни чака много тежък мач. Затова феновете трябва да имат търпение, защото противниците ни играят изключително дефанзивно", добави Балъков.

Треньорът призна, че Литекс продължава да търси още един нападател, за да се увеличи конкуренцията в атака.

Балъков ще изпрати и свой съгледвач в Скопие на реванша между Работнички Скопие и Флора Талин, който ще наблюдава евентуалния следващ съперник на ловчалии.

Балъков потвърди, че в треньорския щаб на Литекс е привлечен германският специалист Гуидо Бауер, който е пристигнал от Мюнхен. Той е работил преди време за кратко в Ловеч, когато треньор на отбора беше Христо Стоичков.

Отборът на Йелгава пристигна в Ловеч и тази вечер ще направи официална тренировка./БТА