ЦСКА загуби с 0:1 от втородивизионния белгийски тим Роял Уайт Стар в контрола, играна в Холандия.

Единствения гол в мача реализира Жереми Лемперюр в 78-ата минута. В състава на „червените“ от София се появиха двамата футболисти, които са на проби - Супусера и Дансо.

Българите бяха по-настъпателни в началото на срещата и в 23-ата минута Тони Силва уцели левия стълб на белгийската врата.

Бергонси и Венци Василев също имаха изгодни ситуации пред себе си, но не успяха да реализират и полувремето завърши без голове.

Стойчо Младенов извърши доста смени в състава на ЦСКА и през второто полувреме играта бе равностойна.

В един момент от мача наставникът на ЦСКА дори навлезе на терена, където размени няколко думи със съдията, преди да се прибере в треньорския си периметър. Намесата на Стойчо Младенов бе заради остро влизане на белгиец в краката на Венци Василев, което предизвика спорове между двата отбора.

В 70-ата минута вратарят на българите Господинов спаси ситуация, в която бе оставен сам срещу белгийски нападател.

Активизацията на белгийците обаче даде резултат в 78-ата минута, когато Лемперюр получи пас от Фоул и с фалцов удар с левия крак не остави шансове на Господинов за 0:1.

Две минути по-късно Маркович можеше да изравни за ЦСКА, но вратарят на Роял Уайт Стар отрази удара му, избивайки в корнер.

Така ЦСКА загуби контролата с 0:1.

“Армейците“ започнаха в състав: Господинов, Попов, Тунчев, Василев, Супусера, Съндей, Маркиньос, Чочев, Дансо, Бергонси, Стоянов