Лудогорец победи Партизан с 2:1 – резултат, който остави вратите за класиране отворени и за двата отбора. Преди двубоя в Разград очаквахме по 50 процента шансове за съперниците, а тази ни догадка сега звучи още по-категорично. Дори, ако трябва да бъдем още по-прецизни на фона на видяното, Лудогорец има минимално предимство, обусловено не само от неособено изразителната победа, която все пак е победа. Българският шампион има повече плюсове като качества, отколкото сръбският.

Мачът на „Лудогорец Арена“ показа превъзходство за нашите в техника, комбинативност и скорост. Звучи неочаквано като констатация на фона на многобройните участия на Партизан в евротурнирите, но състезаващият се за втори път в Европа Лудогорец е и по-опитният тим, с повече играчи, които имат този бонус в личната си биография.

При сърбите има големи натрупвания в тази посока като клуб, но иначе на терена преобладава младостта, с малки изключения, като капитана Саша Илич и камерунецът Джемба-Джемба. Именно появата на обличалия преди време фланелката на Манчестър Юнайтед футболист през втората част открои класата му пред останалите, но все пак той е изостанал в подготовката си, а и недостатъчно сработен с новия си отбор. Предимствата на комшиите са във физиката и, да не забравяме – в публиката, която ще бъде основен фактор във вторник в Белград. Срещу арменския Ширак „гробарите“ бяха подкрепяни от над 15 000 „навиячи“, сега може би дори ще са повече за гостуването на лудогорци, независимо от отпускарския сезон. А в Сърбия феновете знаят как да правят атмосфера.

И въпреки това, като поставим на везните Лудогорец и Партизан, подкрепени от качествата и резултата в първия мач, сякаш те лекичко се накланят в посока на нашия първенец. Остава Лудогорец да се възползва от това и да прескочи още едно препятствие в еврокампанията си. Би било справедливо, защото мисията е напълно възможна.