Мечтан старт за Лудогорец в групата на Лига Европа! Дори братя Домусчиеви, Ангел Петричев и Стойчо Стоев едва ли са си представяли, че техният отбор ще бие ПСВ Айндховен с 2:0 като гост и ще удари Динамо Загреб с 3:0 като домакин. Лудогорец свърши отлична работа досега в Европа, но трудното все още предстои.

Рубиконът за българския шампион все още не е преминат. Предстои в четвъртък в Одеса и три седмици по-късно пак срещу Черноморец, но в София. Разпределение на точките 6:0 или 4:1 в двата мача с украинците вече би подпечатало класирането на разградчани за фазата на елиминациите. Защото вече ще имат 6 или 9 пункта аванс пред тях, само два кръга преди края на груповата фаза. 2:2 или 3:3 в точките от двата сблъсъка също не е лош вариант, защото ще запази аванса на нашите пред очерталия се като основен техен съперник за едно от двете челни места. ПСВ е третият конкурент, а холандците трудно ще си позволят нови издънки, като тази срещу Лудогорец на „Филипс Арена“.

Така че – сега е моментът за Лудогорец. Украинците хвърлят много пари за футбол, Черноморец не прави изключение и е много сериозен опонент. Концентрация и мобилизация за българите – това са ключовите думи преди двете срещи на размемено гостуване.

Класиране преди третия кръг:

1.Лудогорец 5-0 6

2.ПСВ 2-2 3

3.Черноморец 2-3 3

4.Динамо З 1-5 0