Влязохме в седмицата, която е изключително важна за българския клубен футбол. Утре и в четвъртък българските евробойци ще трябва да покажат, че са наистина такива, да запишат победи в турнирите на УЕФА и да дишат по-спокойно преди реваншите, които им предстоят след седем дни. Началото трябва да дадат от Лудогорец утре. Предпоставките за това са предостатъчно – мач у дома и изключително скромен съперник в лицето на люксембургския Дюделанж.

Стойчо Стоев и воденият от него тим вече вдигнаха високо летвата с европодвизите си през 2014 година и именно срещу скромните полупрофесионалисти трябва да започне походът им. Така, че победа, и то убедителна, е повече от задължителна.

След година отсъствие на европейската сцена се завръща ЦСКА. „Армейците” са марка по терените на Стария континент, а първото им препятствие – молдовският Зимбру изглежда напълно преодолимо. Вярно, споменът от Мура при последните евромачове на „червените” е жив, но дано всичко е останало в миналото. Стойчо Младенов и компания са домакини на Националния стадион, където преди пет дни други молдовци си тръгнаха съкрушени. Така, че  и тук победата е в графата задължителни.

По подобен начин изглеждат нещата и при Ботев. „Канарчетата” направиха две разходки срещу аматьори от Сан Марино и логично сега идва по-сериозен тест. Съперникът е от „по-футболна” страна – Австрия, но пък се състезава във втора дивизия. Санкт Пьолтен вече бе бит от пловдивчани по време на подготовката това лято, а и мачът е в Бургас, който се превърна в сериозна крепост за Ботев. Дано този път стадионът да е по-пълен и дебютът на Вили Вуцов начело на „жълто-черните” стартира с успех.

Най-сложни изглеждат нещата при Литекс. „Оранжевите” срещат най-сериозния съперник на този етап – финалиста за Купата на Унгария Дьошгьор. Момчетата на Краси Балъков вече взеха скалпа на един противник – молдовския Верис, и вярваме, че са набрали инерция да сторят това и с втория. Домакинството в Ловеч трябва да бъде взето с една чиста победа.

Четири мача в четири града на България в средата на седмицата. Дано в Разград, София, Бургас и Ловеч да празнуват. Спокойно можем да кажем, че утре е голямото откриване на новия футболен сезон в България.