Миналата година по това време отбелязахме,че дъното за българския клубен футбол вече е достигнато и оттук нататък можем само да се оттласнем лека-полека нагоре. Изглежда, точно това се получи в настоящия сезон. Вече не помним кога за последно се е случвало да нямаме загуба в една цяла евроседмица. Мачове срещу Щутгарт и Партизан пък съвсем доскоро изглеждаха мираж за който и да е български отбор. Успехите от тази седмица не са грандиозни,но са необходимата първа стъпка за връщане на позициите ни в Европа.

Лудогорец сякаш научи урока си от миналата година и успя навреме да вземе мерки и да се спаси от нов провал. Оттук нататък в Разград няма какво да губят,а ако успеят да влязат в групи,ще се легитимират успешно в Европа.

Ботев Пловдив търпеливо чака своя миг,надигра преодолимите съперници и ще срещне отбор от Бундеслигата. За сегашното ниво на българския футбол,дори само достигането на мачове с германски отбор е само по себе си постижение. А канарчетата могат в тези двубои да върнат старата си слава на костелив орех в Европа за всеки съперник.

Похвали и за Берое, постараха се и не загубиха протоколния реванш в Тел Авив,което носи точки за България. Жалко,че старозагорци прегоряха в първия мач,можеше и да имат шансове срещу сериозния си съперник.

Въобще,най-после една евровечер,след която за първи път от много време не чувстваме горчив привкус. И дано да има повече такива занапред.