Измина почти седмица от момента, в който Лудогорец вдигна победоносно четвъртата поредна титла. Остават още десетина дни и шампионите ще започнат своята подготовка за новия сезон. След около месец и малко разградчани ще трябва да започнат новите битки по европейските терени. Въпреки тези кратки срокове в Лудогорец се забелязва затишие или поне така изглежда от страни. Шампионите трябва да обявят треньор и то съвсем скоро. Всъщност Лудогорец вече бие рекорда по дни, в които няма назначен нов специалист. При предишните две треньорски смени тези решения се вземаха буквално за часове или пък имаше готови варианти, но тогава и обстоятелствата го налагаха. Сега сигурно отново има. Никой не си прави илюзията, че управленци от ранга на братя Домусчиеви ще си позволят треньорска смяна, ако нямат готов вариант или най-малкото варианти. Ясно е, че новият треньор ще е от чужбина. Също така е ясно, че 90% ще испанец или работил в Испания. Всичко друго би било огромна изненада. Очаква се неговото официално обявяване.

На този етап от Лудогорец успяват да запазят тайната и реално всички информации до момента се базират само на догадки. Трябва да се признае, че в това отношение разградчани се справят и най-често информацията за техни трансфери идва от чужбина. По принцип така се прави, защото при такива сделки всяка една излишна информация може да бъде фатална.

Всъщност е ясно едно – Лудогорец ще изпробва нещо ново. Треньор от чужбина със сигурност е нов подход, защото до момента братя Домусчиеви използваха нетрадиционни методи и постигнаха успехи. Петев беше бос в занаята, но направи много. Кариерата на Стойчо Стоев бе реанимирана в Лудогорец, а Георги Дерменджиев стана старши след дълги години като дясна ръка да един куп треньори. И трите назначения бяха експерементални. Нямаше голямото име, треньорът с опит и със стаж, но май така се оказа най-добре. Това е причината сегашното положение да е малко по-интересно. Най-често задаваният въпрос е дали в Лудогорец ще дойде доказал се специалист или поне познато име или пък ще акостира треньор от ранга на Пепе Мурсия. Може да прогнозираме – собствениците се целят високо - в треньор от Примера дивисион. Дали ще стане? Времето ще покаже.

По почти същият начин стоят нещата и с трансферите. Лудогорец има крещяща нужда от нови попълнения и то класни такива. Подписът с Милан Борян може би означава, че Владо Стоянов ще бъде продаден. Поне така изглеждат нещата. Няколко други футболисти са на сергията и оферти не липсват, но е много важно кого Лудогорец ще привлече. Задачите са трудни.

Прогнозите на Георги Дерменджиев, преди Нова година, че пролетните месеци ще са най-трудни за отбора и клуба се оправдаха. Лудогорец обаче спечели титлата и на един крак, но в Европа няма да е така. Времето е малко, а реформата започна. Дали тя ще има отново успех – ще разберем до два месеца.