Напълно очаквано Лудогорец не успя да преодолее високата бариера на плейофите в Шампионската Лига и ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа. На пръв поглед може да има разочарование, защото българският шампион бе много близо до заветните групи в най-комерсиалния турнир, но ако погледнем трезво на нещата, загубите от този неуспех може да бъдат единствено финансови. Парите в Лига Европа, разбира се, не могат да се сравнят с тези в Шампионската лига.

Що се отнася до клубния и национален коефициент обаче, отпадането може и да е за добро. Честно да си признаем, никой не очаква чудеса от българи в Шампионската лига и там даже една точица би била голям късмет. Вярно, има някакъв бонус за участие, но нещата приключват дотук.

Докато в Лига Европа при добър жребий и максимална мобилизация, Лудогорец може да прибави немалко точки към коефициента на България. А и към своя собствен, разбира се. Да припомним, Левски и ЦСКА имат приличен коефициент в Европа, най-вече благодарение на участието си в групите на този турнир преди три сезона.

Така че, Лудогорец има всички шансове да превъплъти в реалност поговорката „всяко зло за добро“. И само от отбора от Разград зависи дали ще го стори.