Лудогорец – Ливърпул 2:2. Поредният добър мач на „орлите“ в Шампионската лига. Резултатът казва две неща. Първо – Лудогорец вече няма шанс да продължи в най-елитния клубен футболен турнир и след Нова година. Второ – Лудогорец напуска Шампионската лига с високо вдигната глава.

Представянето на отбора в турнира е повече от достойно. Мачът снощи го доказа категорично. Лудогорец вече има европейски облик, но трябва още малко рутина. Именно тя попречи на разградчани да грабнат още някоя и друга точка в групата и да мечтаят за класиране в Европа и във фазата на елиминациите. Колкото и много мачове да натрупаха шампионите в последните 18 месеца все още липсват дребни детайли, мигове и леки грешчици, които понякога развалят баланса.

Едно е ясно. Снощи Лудогорец имаше поредната прекрасна футболна вечер в Европа. Да! Можеше да бъде и по-прекрасна, но я има и приказката „Бог дал, бог взел“. Преди година-две как би звучало твърдението, че в Лудогорец ще съжаляват за 2:2 срещу Ливърпул в Шампионска лига? Смешно, нали? Да, но снощи това бе неоспоримия факт. Мачът завърши, а сред фенове, футболисти и ръководители останаха смесени чувства. От една страна емоцията от поредния късен гол, а от друга съжалението, че още мъничко и Ливърпул можеше да бъде победен.

Ако трябва да погледнем трезво на снощния мач няма как да не направим извода, че именно ремито бе най-логичния изход от срещата. Двата отбора доминираха над съперника в определени моменти от мача, който със сигурност попада в графата равностойни. Чисто футболно ремито е справедливо, но 80% от феновете на стадион „Васил Левски“ си мечтаеха и съжаляваха, че не се е случило нещо повече.

Със сигурност няма да липсват и мненията, че Ливърпул се намира в лоша форма. Това също е неоспорим факт, но Ливърпул е Ливърпул независимо от моментното състояние. Ясно е, че мърсисайдци не са блестящи, но това не трябва да омаловажава смелата и подредена игра на Лудогорец.

Няколко думи и за публиката. За пети път през календарната 2014 година стадион „Васил Левски“ бе пълен до дупка (в това число включвам и юбилея на Левски). Това трябва да покаже едно – футболните фенове в България искат да гледат такива мачове. Мачове, в които ще си тръгнат при минус 2 градуса по къщите си, но ще се усмихват на емоциите, които са изживели. На полувремето на снощния двубой случайно чух мъж на средна възраст да говори по телефона и да казва: „Не, не ми е студено, мачът е интересен, има емоции, времето върви много бързо“. Тази реплика казва всичко.

За Лудогорец остана един мач. Мач срещу галактическия Реал Мадрид. Мач за чест и слава. Много ще е смело „орлите“ да се надяват на чудо на „Сантяго Бернабеу“ и евентуално трето място в групата. Но пък защо не! При Лудогорец клишетата нямат място, а ако мачът започне директно от 85-ата минута успехът е гарантиран.