Прекрасно е това, което прави Лудогорец до момента в Лига Европа. Три чисти победи на нула, пълен сбор от точки и първо място във временното класиране на групата си. Довечера срещу Черноморец разградчани се нуждаят само от точка, за да се класират напред, но това е по-малката от двете цели пред отбора. Победа ще увеличи славата на българския шампион като безпогрешен играч, а това е важно за години, в които родният футбол на практика почти никакъв го няма.

Но не е само това. Всяка победа в груповата фаза носи по 200 000 евро в касата на клуба. А първото място ще влее още 400 000 допълнително като бонус. Хиксът се котира двойно по-ниско от пълния успех в даден мач. Братя Домусчиеви са щедри към своите подопечни, а и те им се отблагодаряват подобаващо. Но и тези хора искат да имат колкото се може по-голяма възвращаемост на финансовите си усилия.

Мачът довечера ще бъде много труден. Украинците са силов отбор. Тичачи и бързаци, но с по-малко техника. В Одеса Лудогорец спечели и с доза късмет, а днес трябва да се опита да го направи по всички правила на изкуството.

В Европа няма лесно, но щом си се хванал на хорото, трябва да го изиграеш докрай. За слава и за пари!