В тези трудни времена, както за държавата ни, така и за футбола ни, радост почти отникъде не се вижда, подобно на светлинка в тунела. И все пак, дори без да прилагаме особено въображение, има откъде да изскочи такава светлинка на надеждата във футбола ни.

Лудогорец! Шампионите стартираха повече от зле сезона, но именно пред тях има реалистичен шанс за пробив до мечтаните групи. Разградчани само трябва да се съберат и да елиминират Слован довечера. Нищо, което е в сферата на фантастиката след драматичното и нещастно 1:2 в Братислава.

При успех, после идва Партизан. Или пък арменският Ширак. Дори срещу сръбския гранд, шансовете на разградчани биха били близки до 50-те процента. Защо не? Така или иначе шампионите ни имат гарантирани още четири мача, при победен край довечера, благодарение на регламента в по-силния от двата евротурнира. А пък ако бият и в следващия кръг сърбите или арменците – гарантирани като минимум групи в Лига Европа.

В Лудогорец трябва да разберат, че птичето на късмета каца веднъж, понякога и втори път на рамото ти. И трябва да го хванеш.

Що се отнася до Ботев, пловдивчани са длъжни да отстранят босненския Зрински, защото са видимо по-добрият отбор. И да го направят отново с добър футбол. Но след това, ако отново сме реалисти, при съперник Щутгарт не би трябвало да възлагаме големи надежди за класиране още по-напред. От Берое нормалното след 1:4 в Стара Загора е да изискаме просто едно достойно представяне на реванша срещу Апоел в Тел Авив.

Но Лудогорец има възможност за нещо повече...