Мачът с Реал Мадрид даде много позитивни неща на Лудогорец, но заради него българския шампион търпи и редица негативи. Заради “белия балет” от Мадрид разградчани загубиха има-няма 5 точки във вътрешното първенство и изоставането от водача ЦСКА в един момент може да се окаже фатално.

Срещу Левски, преди седмица, “титулярите” на Лудогорец гледаха да се пазят, подскачаха около топката, не си даваха много зор и логично “сините” спечелиха. Срещу Славия вчера “орлите” също излязоха лежерно и разсеяно. Явно бяха решили, че след като са се опълчили на Реал, Славия трябва сама да се бие на “Лудогорец Арена”. Със сигурност в съблекалнята преди мача още се е обсъждало какво е направил Роналдо, за колко секунди Бейл е пробягал 50 метра, кой с кого е разменил фланелката си и как е свирил съдията. Двубоят срещу Цветомир Панов, Димитър Везалов и Мичел Бургзорг се е възприемал като досадно задължение. Когато мислиш по този начин, логично се проваляш. Реално погледнато Славия имаше всички шансове да вземе дори трите точки в Разград и ако нападателите бяха малко по-съсредоточени това трябваше да се случи. Славия заслужава едно голямо БРАВО за представянето си срещу Лудогорец и ако продължава така със сигурност позицията в класирането няма да е тази, на която са в момента.

Ако трябва да сме реалисти, загубата на точки във вътрешното първенство за Лудогорец е логична и може би очаквана. Мачът срещу Реал бе изключително събитие и емоциите преди и след него трудно могат да се забравят. Това обаче не трябва да е оправдание, въпреки че до голяма степен обяснява провалите срещу Левски и Славия.

Истината е, че в събота вечер Лудогорец изигра един от най-слабите си мачове в “А” група от цялото си пребиваване в елита. При други обстоятелства едва ли щеше да е фатално, но изоставането от ЦСКА, за отбора на Георги Дерменджиев става, притеснително. По-притеснителното е, че този мач няма да е последен в ситуация около Шампионската лига. До Коледа има още 8 мача (преди и след двубой в Европа), които има реална опасност да се развият по същия сценарий, ако не се извадят необходимите поуки. Миналата година Лудогорец някак излезе чист от тази ситуация, тази – 1 победа от 4 мача в подобен цикъл, което е твърде малко.

След края на срещата Георги Дерменджиев заяви, че основният проблем е мотивацията. Това е самата истина. Тук не става въобще дума за спортно-технически проблеми, а по-скоро за мотивационни, които се оправят много по-трудно. Преди няколко седмици подобно бе положението и на “Надежда” срещу Локомотив.

В крайна сметка, въпреки факта, че мачовете без успех са повече от победите на Лудогорец, е рано за драми в Разград. Изоставането е сериозно, но до края на сезона има още 21 мача, а тепърва предстоят преките битки. Футболистите обаче трябва да разберат, че ако искат отново да се изправят срещу Реал, първо трябва да станат шампиони в България, а другото е последствие. Ако “звездите” в зелено си мислят, че отбори като Славия, Марек, Хасково, Локомотив Пловдив и другите, ще се бият сами само заради името Лудогорец, жестоко се лъжат.

Вчерашния ден в А група показа едно – при дадени обстоятелства всеки може да победи всеки, а шампионатът отново ще е крайно атрактивен.