Когато през декември завали сняг,често се случва отговорните фактори да казват, че зимата ни е изненадала и все още сме неподготвени. Нещо подобно се случва сега и с българските футболни отбори,участници в евротурнирите. Изглежда, някак изненадващо за всички в средата на юли мачовете започват, а ние все още сме неподготвени за тях.

Ден преди първия си двубой в Европа ЦСКА продава основния си нападател,а заместникът му все още няма картотека. Локомотив Пловдив също прави трансфер на основен играч в навечерието на евротурнирите. Шампионът Лудогорец изглеждаше подготвен,но ето че и в Разград не успяха да финализират един от трансферите си. А друг мач в Европа може и да няма. Разбира се, не го пожелаваме на Лудогорец, нито на останалите ни участници, но реалностите са такива.

Въобще ситуацията в българските отбори изглежда притеснителна на старта на сезона в Европа. Но, дано пък ние сме се объркали в оценката си, че тимовете ни не изглеждат особено готови и те да ни изненадат приятно, като ни убедят в обратното.