Българският клубен футбол е убит това лято! Литекс започна евроидиотията. Но снощи Лудогорец сложи похлупака.

Терминологията е жестока, но успях да си направя труда да видя как през изминалите години сме отнасяли главите на Левски и ЦСКА за далеч по-безобидни провинения в евротурнирите. И тъй като веднага започват сравненията – ето няколко безспорни факта, доказващи, че отпадането на Лудогорец от Милсами е най-големият крах на роден отбор в Европа в цялата история.

Тъй като всеки дава сравнения с Иртиш и Мура, само да припомня, че „сините“ отидоха в Казахстан месец след чутовната глупост срещу Славия. Със същия треньор. И с куп безлични играчи, провесили носове още преди мачовете. С проведена подготовка в условия на тотална депресия. А ЦСКА заведе в Словения отбор с две/!/ полеви резерви и май че без вратар! Една от резервите бе Станко Йовчев. А отборът бе събран от кол и въже с куп проблеми. И никой от двата отбора не отпадна чак пък след две загуби!

А сега какво липсва на тима от Разград? Станал си шампион за четвърти пореден път, радост, премии. Открил си новата си трибуна – инвестиция, чудесно, лоби сред властта, лоби сред БФС. Прекрасна осигурена подготовка с възможно най-добри контроли. И селекция като от пещерата на Аладин за родните условия и разбирания! Сисиньо, Лукоки, Саша – усещате ли какви са суми, какви са чудеса и заплати! Чака и един за 3,5 милиона, дето трябва да се трансферира. Чунчуков, Препелица – оле-мале! Кой друг у нас може да си го позволи? И напълно разбираемо – селекция като за Шампионска лига!И ето това е разликата, това е размерът на най-големия резил в историята на евротурнирите. Защото биеш тия молдовански комсомолци, биеш на Венци Христов албанците и си в групите. Много милиони връщаш! А Левски и ЦСКА в тези си споменати мачове и да бяха били – какво? Нищо, ще дойде някой малко по-силен следващия рунд и ще ги натупа.

От много време забелязвам, че не се усеща къде точно е проблемът на Лудогорец. В липсата на смиреност, в самозабравянето на всички нива. Как може, бе хора, всеки мач Дяков и Моци да са с картони?!? Капитанът е с три от три този сезон! И никой не прави забележка, не обръща внимание! Ето това е самозабравянето! Чувството за безнаказаност, показваш средни пръсти, удряш съперник с карате, но вместо това върху теб се сипят похвали, конфети, трибуна ти кръщават, а ако някой направи сериозен спортен анализ на играта на Моци през 2015 година, ще трябва да се хване за главата как изобщо продължава да е част от състава.

И най-основното, което вече е психология. Прочетете чудесния спортно-технически анализ на Веско Вълчев защо се е стигнало дотук, аз ще погледна нещата през друга призма. Как е възможно за година-две да акумулираш толкоз много злоба срещу себе си? Толкова много радостни хора да има във вторник вечер? Да отприщиш небивала в който и да е друг случай реакция в социалните мрежи? Ето това е проблемът, който явно не проумяват в Разград! Но, тяхна си работа, живи и здрави!

Колкото до ситуацията в клубния ни футбол, ден преди мачовете на Черно море и Берое, които могат да се окажат последни /дано бъркам, вярвам, че поне Черно море ще успее, поради по-добрата изходна позиция/ - тя е плачевна. В стил „Петър Младенов“ най-добре да идва Джими Гуменката, да влиза на терена с носилката и да обира футболните трупове!

----------------

Следвай Ники Александров и в личния му Фейсбук профил