Каква поредна футболна драма! Лудогорец продължи в Лига Европа, а Христо Йовов си „позволи“ да вземе доза от вниманието. Според по-чувствителните Бижутера е сложил лъжичка катран в кацата с медец.

Сайтовете започнаха да вадят част от думите на бившия национал, които трябваше да бъдат изтълкувани като жестока обида срещу Лудогорец, който наистина постигна нещо значимо. На практика Йовов поддържаше своята теория, че ПСЖ е по-добрият от двата отбора. Ако някой се съмнява в това, значи има сериозен проблем и е необходимо да се обърне към съответния специалист.

Думите на Христо бяха преиначени и това е безспорен факт. Чул някъде от Париж, за какво става дума, се изказа и Ангел Петричев. Един от стълбовете в проекта Лудогорец обиди Йовов на личностна основа. Началникът беше цитиран така по адрес на бившия футболист: "Аз съм човек с две висши образования и не бих коментирал изявите на човек със съмнително образование. Според мен, той сигурно не може и да си напише името правилно".

От изказването на Петричев лъха сериозно раздразнение и изпускане на нервите, а би трябвало да се наслаждава на триумфа, който неговият отбор постигна в Париж. Уважение към футболните достойнства на Лудогорец. Поздравления за бразилската групичка от Разград, която играе с великолепно самочувствие в Шампионската лига. Това обаче няма нищо общо с другото. Никой не бива да съди другия за личното му мнение. В случая Йовов не е излъгал. ПСЖ е по-силен от Лудогорец. Така е, така и ще бъде, защото французите са може би най-богатият клуб в света. Тяхната цел е Шампионската лига, а нищо чудно скоро да бъдат в топ 4 на турнира, ако имат шанс при жребия и в мачовете си. Ако не целят гредите, а вратата...

Кой е Христо Йовов, че да седи така наперено пред камерите? Бижутера е легенда на Левски. Няма как да е различно, защото има 304 мача със синята фланелка и 87 попадения в тях. 50 от тези мачове са в европейските турнири, а седем пъти е поразявал целта във въпросните срещи. Единият му гол е в златния фонд на Левски и му донесе прозвището Бижутера. Ицо игра с Левски в Шампионската лига и на четвъртфинал в Лига Европа. Дебютира за „сините“ през 1994 година, когато...

През 1994 Ангел Петричев е на около 20 и симпатизира на любимия си ЦСКА. Когато Йовов е играл за първи път като професионалист, футболният мозък на Лудогорец Марселиньо е бил на 10 години и едва ли е подозирал, че ще бъде диригентът на проекта Лудогорец. Показваме тази гледна точка, защото е тъпо да се прави от мухата слон. Глупаво е Ангел Петричев, който заслужава уважение за къртовската работа, която върши в Разград, да се хваща на кукичката с хляб. Сигурен съм, че не е гледал гостуването на Йовов в телевизията, която излъчи мача. Ако го е гледал, значи наистина не е успял да се наслади на достойното реми в Париж, а такива мигове трябва да се изживяват, иначе няма никакъв смисъл да се бориш за тях. Убеден съм, че става дума за преразказ по картинка, в който е имало много елементи на разсъждение.

Едно от основните обвинения към Христо Йовов след прословутото му гостуване беше, че е дал прогноза в полза на ПСЖ. Всеки може да сбърка, нали за това футболът е толкова интересен. Спомням си едно интервю на Кешеру по Дарик радио след мача с Базел в София. Думите на румънеца бяха следните: "Това е предимство за нас, защото завършихме 0:0. Оставаме пред Базел, а това беше целта ни тази вечер. Искахме да спечелим, но след като не успяхме, това е по-добрият вариант. Може да се каже, че и Лудогорец, и Базел ще загубят последните си мачове“. Дори голмайсторът на българския шампион си е помислил, че тимът му може да падне в Париж, което изобщо нямаше да е фатално. Лудогорец и този път успя да изненада специалистите и стигна до равен.

Бижутера подразнил /част от аудиторията/ и с леко отегчения си вид. Играл е много големи мачове и може просто да приема нещата по-реално от останалите хора. Въпрос е и на гледна точка. Вече споменахме, че има 304 мача за Левски, което вероятно кара Йовов да не прави кълбета от радост, че Лудогорец е сътворил престижен хикс във френската столица. Той е левскар, а това означава, че ще си щастлив, когато твоят тим е добре. Въпреки това съм убеден, че ако гостуваше заради мача Лудогорец - Левски, щеше отново да каже своята истина. Тя е, че „зелените“ са по-силни от „сините“. Такива са моментните реалности.

В интерес на истината и Клаудиу Кешеру ми се виждаше леко отегчен в последната минута на „Парк де Пренс“, когато чакаше до тъч линията, за да влезе в игра. Всеки може да има своята причина, която да го кара да не е в настроението на останалата част от аудиторията.

В крайна сметка е справедливо да похвалим колегите, които излъчват мачовете от Шампионската лига за избора на гост. Породи полемика, а сега може би е редно да го поканят и в студиото на Лига Европа, където съвсем заслужено е Лудогорец. Христо Йовов напомни, че е сред интересните футболни личности. Визитата му в студиото е истинско предизвикателство и за коафьорите. Бижутера ни демонстрира 94-та си прическа от 1994 година до днес. Може да си го позволи...

Забележка: Мястото на Христо Йовов е във футбола, а не в Общината на град Своге. За целта трябва да е по-концентриран, смел и да не променя възгледите си. За последните си думи искрено се извиняваме на хората от града в Искърското дефиле. Сигурни сме, че там живеят достойно много образовани българи.