Отборът на Царско село сензационно надделя над ЦСКА с резултат 2:1 на стадиона в Бистрица в мач от 23-ия кръг в efbet Лига. Резултатът бе открит в шестата минута от Андерсон Кордейро. В 20-ата минута Стефано Белтарме изравни резултата, но Дилан Бахамбула донесе трите точки за "царете" в 42-ата минута. Смиволичните домакини стигнаха засулжено до успеха, след като стояха много стаблино на терена и ограничиха футболистите на Милош Крушчич до много малко чисти положения. Особено през втората част положения и пред двете врати липсваха, като първата ситуациядойде чак в 85-ата минута и тя бе на сметката на Царско село. 

LAP.bg
46 снимки

След средата на вторите 45 минути феновете на "червените" по трибуните скандираха "Оставка" към треньора Крушчич заради слабата игра на тима. Те изразиха недоволството си чрез мятане на бутилки и снежни топки, като една от тях го уцели по гъбра. С тази победа възпитаниците на Никола Спасов събирата актив от 22 точки и се изкачват до 10-ата позиция. ЦСКА остават четвръти с 43 пункта, на две точки от Левски и Локомотив Пловдив. В следващия кръг Царско село гостуват на Черно море, докато "червените" приемат Берое.


Отборът на ЦСКА започна срещата с добра атака по левия фланг, която завърши с ъглов удар, от който обаче не последва нищо интересно.

С първата си атака в срещата обаче Царско село успя да излезе напред в резултата. В шестата минута Дилан Бахамбула стреля на два пъти, но ударите му бяха блокирани от играч на ЦСКА. Топката обаче попадна в Андерсон Кордейро, който който се възползва от разбъркване пред наказателното поле на и с прецизен удар от 20-тина метра успя да намерри долния десния ъгъл на Густаво Бусато - 1:0.

Само четири минути след това гостите можеха да изравнят резултата. Али Соу получи топката в наказателното поле и отправи много силен изстрел, който Джони Пласид успя да избие, но кълбото стигна до голлинията, след което бе изчистено от защитник на домакините в корнер. 

Все пак натискът на ЦСКА даде даде резултат  и в 20-ата минута резултатът беше изравнен. Едвин Джеси надбяга Реян Даскалов по дясното крило, навлезев наказателното поле и подаде по земя за Стефано Белтраме, който стреля от пет метра. Пласид първоначално спаси, но топката рикошира в лицето на италианеца и влезе в мрежата - 1:1.

След това в рамките на 180 секунди между 25-ата и 27-ата минута последваха три удара по посока на вратата на ЦСКА. Дилан Бахамбула на два пъти излязоха в аут, докато ударът на Лудсинио Маренго от около 35 мета бе спасен от Бусато.

В 30-ата минута Уесли Ната също пробва удар, но прати топката над вратата.

Три минути след това Голмайсторът за ЦСКА Белтраме комбинира с Рубен Пинто пред наказателното поле и португалецът нанесе изстрел, който премина покрай вратата на Пласид.

Пет минути след това Джеси проби и комбинира с Али Соу в наказателното поле, който овладя топката и нанесе опасен изстрел, който обаче бе неточен.

Символичните домакини обаче успяха отново да излязат напред в резултата в 42-ата минута. След центриране на Маренго защитата на ЦСКА успя да изчисти, но топката стигна до Бахамбула, който с удар от въздуха от около 15 метра вкара за 2:1. Веднага след попадението той получи жълт картон заради провокация към феновете на ЦСКА.

В добавеното време на първото полувреме отново Джеси проби отдясно и върна назад към Пинто. Португалецът шутира, но Пласид изби. Топката рикошира в играч на домакините, след което вратарят улови кълбото. Така приклчиха и първите 45 минути.

На почивката Милош Крушчич пусна в игра Евандро на мястото на Енрике Рафаел.

Три минути след рестартирането на играта Андерсон Кордейро опита изстрел към вратата на ЦСКА, но след рикошет, топката излезе в ъглов удар.

120 секунди след това Дилан Бахамбула получи топката в наказателното поле и подаде към Уесли Ната, който стреля от малък ъгъл, но в аут.

В 61-ата минута дебют за ЦСКА направи Върнан Анита, който замени Кристиян Малинов. Томи Юрич също се появи на терена и замени Стефано Белтраме.

Първата реална възможност за второто полувреме дойде чак в 85-ата минута, когато Цаско село имаше страхотен шанс, който можеше да им подпечата успеха. Андерсон Кордейро бе изведен на скорост на десния фланг, влезе в наказателното поле и опита да прехвърли Бусато, но топката премина встрани от вратата.

В 88-ата минута Бахамбула опита тежък изстрел от дистанция, но Бусато успя да спаси.

Секунди след това Томи Юрич не успя да овладее по най-добрия начин топката в наказателното поле, но все пак намери Евандро, който овладя на гърди и шутира, но отново Пласид бе на място и спаси.


ЦАРСКО СЕЛО - ЦСКА 2:1

1:0 Андерсон Кордейро 6'

1:1 Стефано Белтраме 20'

2:1 Дилан Бахамбула 42'

Стартовите състави на двата отбора:

ЦАРСКО СЕЛО (4-5-1): Джони Пласид – Румен Гьонов, Хулио Лопес, Мартин Кавдански, Реян Даскалов (к) - Антонио Георгиев, Уесли Ната, Дилан Бахамбула, Андерсон Кордейро, Лудсинио Маренго – Мирослав Будинов

Старши треньор: Никола Спасов

ЦСКА (4-2-3-1): Густаво Бусато – Жеферсон, Пламен Гълъбов, Валентин Антов, Брадли Мазику – Кристиян Малинов, Рубен Пинто (к) – Енрике Рафаел, Едвин Джеси, Стефано Белтраме – Али Соу

Старши треньор: Милош Крушчич

Главен съдия: Николай Колев, град София

Стадион: "Витоша", Бистирица