След срещата на Gong.bg с един от най-добрите нападатели в efbet Лига – Димитър Митков, сега пред камерата ни застава един от най-добрите вратари в България. За националния отбор, нивото на родното ни първенство, за конкуренцията на Лудогорец, както и за това дали Светослав Вуцов е бил близо до трансфер в чужбина, може да разберете от самия него!

- Казвам здравей на вратаря на Славия и националния отбор – Светослав Вуцов. Как си първо?

- Добър ден, благодаря за поканата! Добре съм, всичко е нормално. Подготвям се за тренировка.

- България записа два успеха в първите два мача на Младен Кръстаич, каква бе атмосферата преди тези мачове и каква е сега?

- За мен атмосферата е една и съща, винаги когато отидеш в националния отбор, трябва да се раздаваш максимално и да постигаш добри резултати.

- Какво най-вече успя да промени за краткия си престой досега начело Кръстаич?

- Може би най-вече промени тактиката, с която да играем. Съвсем различна формация, съвсем различни изисквания и видяхме, че това донесе успех в първите му два мача.

- Смяташ ли, че рискът, който пое той, викайки толкова млади и неопитни играчи, се увенча с успех и това ли е пътят пред националния отбор?

- Първо не съм аз този, който може да каже дали е било правилно или не, щом сме победили, значи рискът е бил основателен. Това е добре за нас младите, защото ние искаме да се доказваме и това е шанс за нас да го направим.

startphoto.bg
16 снимки

- Какво ви каза Кръстаич, особено след втората победа срещу Севeрна Македония, която бе първа за тима като гост от 4 години?

- Беше изключително доволен, че сме спазили неговите тактически указания и че сме показали една добра дисциплина. Не каза нищо по-специално, защото еуфорията бе голяма и повече празнувахме в съблекалнята.

- Скоро предстои да бъде теглен жребият за Евро 2024, оптимист ли си, че този път България ще успее да се класира за голям форум?

- Пожелавам си да имаме силите и да можем се класираме за първи път на голям форум от близо 20 години. Дано да зарадваме феновете на футбола в България.

- Да обърнем внимание и на случващото се в efbet Лига. Славия играе добре от началото на сезона, но в последния кръг допуснахте неприятна загуба от Ботев Пловдив. Само липсата на късмет ли ви лиши от нещо повече в този мач?

- Може би да, но и фактът, че не успяхме да си реализираме положенията, които имахме. Доста пъти нацелихме гредите, но топката се връщаше при нас и липсваше само завършващият удар.

- Ти вече натрупа сериозен опит в еfbet Лига, смяташ ли че, тази година първенството е по-атрактивно, спрямо миналата?

- За мен винаги то е било атрактивно и съм гледал с удоволствие всички мачове от него. Може би тази година отборите са по-равностойни и затова стават по-корави мачове с много голове. Някои от тях пък са скучни и без попадения.

- Кой според теб може да прекъсне хегемонията на Лудогорец този сезон?

- Според мен няма такъв отбор все още. Още две или три години Лудогорец ще продължи да бъде първи.

startphoto.bg
36 снимки

- С какво най-вече изостават другите отбори от шампионите?

- Лудогорец превъзхожда с всичко. Първо, те имат около 30 равностойни футболисти, разполагат с изключително дълга скамейка и имат много класни чужденци. Разликата в класите се вижда и в България, и в Европа. Те се стремят да играят много силно в евротурнирите, та дори и да не дават максимума от възможностите в първенството. Все пак обаче, резултатите се виждат, неслучайно са 11 пъти поред шампиони на България, а 9 години не излизат от европейските клубни турнири.

- Въпреки младостта ти, вече си един от най-добрите вратари в България, доколко Георги Петков има пръст в развитието ти?

- Той има голям пръст в моето развитие. Помагал ми е като колега с абсолютно всичко. Също голям пръст обаче има и моят треньор – Радостин Станев. Оставаме да работим индивидуално почти всеки ден, говорим и коментираме ситуации. Много ми помага със съвети и в работата.

- Наскоро се разделихте с Радослав Кирилов, колко важен играч бе той за отбора?

- Ради беше изключително важен за нас. На първо място е много добър човек, един страхотен футболист, който ни помагаше както на терена, така и извън него. И липсата от него се усети още в първите мачове, но мисля че ще успеем с работа да запълним дупката, която той остави, с неговото напускане.

- Говорейки за трансфери, през лятото имаше доста слухове относно твой такъв, имаше ли официални оферти към теб?

- Това не мога да го коментирам, единствено г-н Стефанов може да каже дали е имало оферти.

100 снимки

- Смяташ ли, че вече си готов да заиграеш в голям клуб зад граница?

- Смятам, че съм готов и подготвен, а и нямам претенции дали ще е голям или среден клуб в чужбина. Чакам си шанса и когато е писано да се случи ще стане. Не бързам за никъде.

- Ти си юноша на Левски, скоро ще посрещате този отбор, ще бъде ли някак по-различен за теб този мач?

- Да, юноша съм на Левски. Няма да бъде по-различен. Ще бъде като всеки друг мач. Левски играят сега доста добре и спечелиха много от последните си мачове. Надявам се да дойдат много фенове и да направим един футболен празник за най-старото столично дерби.

- В последните срещи между двата отбора има подвиквания от сините фенове към теб, това как те кара да се чувстваш?

- Това на терена може само да ме мотивира. Щом ме обиждат и ги изнервям, значи съм с нещо по-добър и ги дразня. Това ме радва.

- За финал, има ли играч, на който подражаваш и къде се вижда Светльо Вуцов след 5 години?

- Да, има играч на който подражавам. Това е вратарят на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа. Къде се виждам след 5 години? Честно, не мога да отговоря. Надявам се да съм жив и здрав и вече бъдещето ще покаже.