Вратарят на Пирин Благоевград - Максим Ковальов, е попаднал в радара на Левски, научи Gong.bg. 23-годишният украинец прави много силен сезон за "орлетата" и привлече вниманието към себе си. 

На "Герена" имат намерение да се подсилят с нов вратар, като стражът на Пирин е едно от имената, които попадат в плановете на ръководството на "сините". 

Максим Ковальов има договор с Пирин до края на сезона, като в него има откупна клауза на стойност 75 хил. евро. Шефовете на "орлетата" биха склонили да го продадат за значително по-ниска сума, предвид факта, че може да го изпуснат без пари в края на кампанията. 

През този сезон украинецът е изиграл 17 мача за Пирин във всички турнири. В тях той е допуснал 21 гола, а в четири мача е запазил суха мрежа. Стражът се отличи и с четири спасени дузпи до момента през кампанията. 

Левски разполага с Пламен Андреев, Николай Михайлов и Иван Андонов под рамката на вратата. Първият е твърд титуляр, а договорът на втория изтича в края на сезона. Андонов за момента пази във втория отбор на "сините".