Във връзка с изказванията, изречени от настоящия кмет на район Панчарево - Николай Гюров, ръководството на Витоша Бистрица излезе с официална позиция на клубния сайт, за да защити правата си.

"Уважаеми приятели и съмишленици!

През годините Сдружение “Футболен клуб Витоша Бистрица” не считаше за необходимо и многократно се въздържаше да упражни правото си да коментира всякакви спекулации, неверни изказвания и твърдения, свързани със спортния клуб! С настоящата позиция бихме искали да преустановим всякакви твърдения, с които се правят опити да се обезценят дългогодишните усилия, труда и личните постижения от страна на ръководството на футболния отбор във връзка с новоизградената спортна база в село Бистрица.

За да сме по-конкретни, ще разясним, че преди по-малко от месец, като част от предизборната кампания на настоящия кмет на район Панчарево – Николай Гюров, същият си е позволил на среща с група жители от района и в отразен публичен видео материал да отправи откровени лъжи, твърдейки, че е участвал и има принос в процеси, свързани със стопанисването и управлението на спортния комплекс (стадиона) в Бистрица.

Още по-непочтено и с липса на всякакви морални устои, но вероятно с цел спечелване на симпатизанти и в търсене на 2 мин. предизборна слава е изказването на същия, че има принос и в препроектирането на централната трибуна, която впоследствие е намерила своята реализация! В резултат от изречените лъжи и крайната ни нетърпимост към фалшиви герои се налага да разясним следните обстоятелства:

– през 2013 г., във връзка с Решение на Столичен общински съвет, Сдружение “ФК Витоша Бистрица” участва в публична процедура (конкурс), проведена от собственика на имота (Столична община);
– при заложени специфични конкурсни условия и като единствен участник в конкурса с предложена инвестиционна програма, поехме ангажимент да изградим спортна инфраструктура, без да имаме претенции за вещни права върху строежите и същите да се запишат в активите на Столична община;
– при следните условия се сключи и договор за наем между двете страни в размер на хиляди лева наем, като в стойността не влизат текущите разходи и такси за поддръжка на имота и други дружества!

Подчертаваме договор за наем и инвестиционна програма, които са основата на договорни отношения, които седем години по-късно все още са прецедент в историята на Столична община!!! В изпълнение на същите и съгласно българското законодателство, съобразено и с условията на УЕФА и ФИФА за спортни обекти, ръководството на ФК Витоша (Бистрица) възложи за собствена сметка задание и проект (от три етапа) за:

– изграждане на зрителски трибуни и санитарни помещения за гости и домакини;
– допълващо спортно игрище;
– обслужваща сграда за нуждите на футболния клуб;
– модерно осветление с предвиден генератор за ел. енергия.

Разбира се, за да сме още по-конкретни ще отбележим, че Николай Гюров, НЕ е част от ръководството на футболния клуб!

Към настоящия момент спортната инфраструктура е реализирана и въведена в експлоатация. Вероятно и много удобно обстоятелство за търсене на личен и политически дивидент чрез употребяване и омаловажаване усилията на нашата спортна организация! Ясно заявяваме, че не желаем да бъдем намесвани в политически фалш и надпреварвания, без да търсим извинения, защото те се дължат на излъганите!"