Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов даде пресконференция преди дербито с Левски в 9-ия кръг на еfbet Лига. Сблъсъкът между „червени” и „сини” е тази неделя и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Очакванията са ясни. Да стане един добър мач, да има спортсменско поведение, което да повлияе на всички присъстващи на мача. Ще се стремим през цялото време да надделеем и да победим”, сподели Младенов.

„Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит. На вас така ви се струва, но в тези мачове не е имало фаворит. Историята показва, че отборът в по-слабо състояние е побеждавал. На нас ни се иска да надиграем отбора на Левски и да победим.  Това е нашата цел и затова ще работим през цялото време.

Никога не може да се твърди за единия или другия отбор, че са слаби. Както ние, така и Левски имат своите стойности. И двата отбора ще се стремят да покажат най- доброто, което притежават. В много моменти говорим за подценяване. Сериозността в тренировъчния процес трябва да се пренесе в мача. Напрежението е по-голямо в мача, разбира се. Едната грешка в тренировка, тя си отива, нов мача тя може да се окаже фатална. Отговорността е на всеки един състезател. Няма отбор, който да подцени другия отбор. В Египет в мачовете не се знае кой кого ще победи до последната минута. Подценяването е една голяма грешка и нека не говорим за подценяване, в който и да е мач оттук нататък”, каза още специалистът.

Антон Узунов
20 снимки

„Вечното дерби е един барометър, който всеки един треньор и ръководство, могат да преценят докъде сме стигнали и на какво ниво сме. Един мач, който може да даде сериозен тласък на победителя и може да навреди психологически на загубилия. Тежко се приема загубата от феновете. Това се предава и на ръководството, а не би трябвало да е така. За съжаление ние в България преминаваме границата, губим разсъдъка и правим грешки, които се оказват решаващи в един момент.

Неминуемо две-три седмици излизане от тренировъчния процес се отразява. Радвам се за завръщането на играчите. На оперираните играчи не мога да разчитам. Мено Кох ще се завърне след Нова година. Тибо Вион ще бъде на разположение след прекъсването. При Чарлс там е по- сложно”.

„Не само Станимир Стоилов. Всички треньори сме добри колеги, приятели. Не ги отделям, уважаваме се и така трябва да бъде. Уважаваме се, уважението е взаимно с всички треньори. Независимо дали става въпрос за Левски, Лудогорец или който и да е било друг”.

Те познават нашите слаби страни, както и ние сме си ги разузнали. В зависимост от резултата, всеки треньор преценява какво да предприеме. Всичко е въпрос на изпълнителите дали изпълняват изискванията на терена.

Радвам се, че притежавам играчи като Кери и Ваела, които със своята креативност дават голяма разнообразност в преден план. Както могат да дадат асистенция, така могат и да отбележат. С тяхното присъствие можем да изненадаме и да победим всеки един противник. Не само в този мач, но и в много мачове ще ги използвам заедно. И двамата са много полезни за отбора и се надявам, че ще ги използвам в повече мачове”, каза още специалистът.

Младенов коментира и прословутата тема с физическото състояние на тима.

"Нормално в момента да е по-добро физическото състояние. Повече от месец работим заедно. В този цикъл е много трудно да добавим различни компоненти. Това се прави по време на подготовката. В мачовете и между мачовете правим така, че да добавяме от всичко. Сегашното състояние на отбора показва, че аз и моят екип си вършим много добре работата. Не мога да коментирам неща, които касаят развоя на мача. Противникът може да се възползва от това, което ще кажа”, завърши наставникът на ЦСКА.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.