Станимир Стоилов даде пресконференция преди двубоя на Левски с Ботев Пловдив в събота. Треньорът на "сините" коментира предстоящия мач, както и възможността Шеху и Сонко Сундберг да играят.

"И двамата (Шеху и Сонко Сундберг) са здрави и тренират с отбора. Ноа направи две-три тренировки с отбора. Ще преценим, най-вече откъм здравословното му състояние. Нормално да не е в най-добра спортна форма с оглед на травмата, но има достатъчно опит, за да изиграе мача, ако е здрав. Шеху постепенно набира нормална спортна форма. Мисля, че и документите вече са наред. Ще преценяваме какво участие ще вземат и двамата в утрешния мач. Досега сме се справили без двамата, така че ще търсим оптималното за Левски. Трябват ни всички наши футболисти да са здрави, за да може да има конкуренция, а и в някои мачове да правим и малко ротации, защото ще играем в един така типично футболен цикъл през 3-4 дни", заяви той.

"Идването на новия собственик в Ботев направи добри неща в селекцията. Миналата година бяха евроучастник. Тази година имаха нещастен старт от към резултати, може би участието в Европа също така ги пообърка, там напрежението е друго, но Ботев притежава много футболисти с добри качества. Те играят много добър футбол. Очаквам един много сериозен футболен сблъсък. Това се приема като дерби. Ботев винаги са били един от водещите отбори в нашето първенство и отбор, който създава проблеми на другите", коментира Мъри.

"Това е клуб, който има моето уважение, но аз съм само и единствено фен на Левски. Дай Боже и аз да имам затруднения с избирането на стартова 11-ка, ако всички са налични. Имам състав в главата ми винаги. Според мен, ние сме по средата на пътя, на който аз искам да виждам Левски. Искам да контролираме повече топката и самия мач. Представянето ни в защита трябва да е по-добро. Концентрацията трябва да е на най-голямото ниво. Имам предвид, че един-два мача сухи мрежи, а после допускаме. Трябва да намерим баланс.

Шеху е привлечен, тъй като е поливалентен играч. Може да играе на няколко позиции, което ни дава спокойствие. Естествено, той трябва да показва качества и да се бори за мястото си на терена. Всеки нов футболист трябва на игрището да заслужи мястото си в Левски. Предварителни вдигания и обещания са несериозни, на терена трябва да се доказва. Искам да видя по-голяма динамика и агресия, и повече амбиция за отбелязване, както и победа от нашите играчи. Имаме наказание, макар и частично, и трябва да зарадваме привържениците с една добра игра. 

Според мен, Ботев винаги е отбор, който винаги иска да играе футбол и да се надиграва. Винаги с тях мачовете са интересни. Пак казвам, добре е, като имаш мачове с Ботев, тъй като противникът е атакуващ и така ще видим какво е и нашето ниво. Надявам се да не се отрази частичното наказание, футболистите ще имат нужната подкрепа, както винаги са я имали. Сектор "А" ще липсва, но пък трябва да компенсираме с повече амбиция и добра игра. Не е приятно, когато се слагат изкуствени ограничения на привърженици особено на отбор като Левски, който продава толкова абонаментни карти.

Трябва да сме по-гъвкави, за да гледаме мача. Заради 1-2-ма недисциплинарни привърженици не може да страдат 20 000. Надявам се повече да няма такива случаи. Неслучайно и на мачове, в които имаме 20 000 фенове, полицаите са малко на брой. Нашите фенове идват да гледат Левски. Някои са по-емоционални, но футболът не е театър, има емоция. По някой път се получават и неща, които не трябва да се случват. Откакто съм аз треньор почти няма такива",  сподели Станимир Стоилов.