Официалният собственик на Левски Георги Попов, който е обвиняем и се крие в Дубай, разкри, че най-вероятно в сряда ще може да джироса мажоритарния дял акции на Левски на определения за нов собственик на клуба от Васил Божков - Наско Сираков. Миналата седмица обвиняемият бизнесмен Васил Божков обяви намерението си да даде акциите на голмайстор номер 1 в историята на "сините", след което ръководството на клуба изпрати акциите към Дубай, където се намират Божков и Попов. 

В последните десет дни акциите се съхраняваха от изпълнителния директор Павел Колев в клубната каса на стадион "Георги Аспарухов".

LAP.bg
20 снимки

"Доколкото ми е известно акциите са изпратени с DHL, на адрес в Дубай, който посочихме ние. За съжаление, тук са няколко почивни дни след техния свещен месец Рамадан, така че най-вероятно ще мога в сряда или може би още утре да проверя дали те са пристигнали. Така че ще предприема действия по джиросване на акциите. Няма промяна, нашето желание е да подпомогнем клуба, както виждате, това са един 25-27 милиона, които сме дали безвъзмездно. В крайна сметка важното е г-н Сираков да поеме всичко в свои ръце и както обеща, да изведе клуба напред", коментира Попов пред "bTV".

От своя страна Сираков обяви, че няма да говори пред медиите, преди акциите официално да станат негова собственост, след което ще даде пресконференция, на която ще отговори на всички въпроси.