Областният управител на Пловдив Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион "Локомотив“ за провеждането на международни спортни състезания за срок от една година. Заповедта е на база проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Това значи, че няма да има никакви пречки "смърфовете" да играят домакинските си мачове от Лига Европа под тепетата.

Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания, са делегирани на областните администрации.

"Проверката от комисията бе извършена в определения срок - 31 юли и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите, обясни областният управител.

При огледа на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа и не са базирани върху или да се състоят от тръбни елементи и структури от тип скеле, с изключение на южната част на сектор "Гости“, (които не се ползват). Според изискванията са също така седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители.

Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени, има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона.

Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително.

Междувременно областният управител поздрави отбора на Локомотив Пловдив за поредния успех - спечелването на Суперкупата на България. Непосредствено след последния съдийски сигнал срещу Лудогорец Каназирева отправи своите адмирации в социалните мрежи. Тя пожела със смелост и самочувствие "черно-белите" да стъпят на европейската футболна сцена и да завоюват нови върхове в клубната история.