Собственикът на Левски Наско Сираков застана пред медиите преди старта на подготовката на "сините" за новото първенство в efbet Лига. Той говори и за селекцията на клуба.

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса“.

"По важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни“.

Антон Узунов
6 снимки

"Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор“.

"Имаме план "Б". При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план "А".

"Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истината аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще“.

Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Имам договорка с него, за да се отпускат регулярно пари за клуба, приоритетите ще са други. Преди 20 дни получихме лиценз, така че нямаме проблем, от мониторинг не се притестяваме, Левски е най-изрядният клуб документално", заяви Сираков.

"Тези пари, които ще дойдат първоначално ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция. Ако и аз бях на пресконференцията, тя щеше да продължи 2 часа, оставих ви го да го разкъсате като чакали", добави още Сираков.

"Членските карти нещата замряха заради обективни причини, това беше пандемията, сега ще възстановим практиката да пътуваме из градовете, а за амонаментните карти ще стартират продажбите от утре. Магазинът е доста добре зареден. Разчитаме изключително много на това перо", каза още собственикът.

"До сряда ще имаме 100 %, американска банкова институция не дава такива документи под път и над път, това ми дава надежда. Той е единственият човек, който е проявил интерес към акциите на отбора".

"Валери Божинов е решил да продължава с кариерата си, и заради отношението към клуба миналата година, лоялността му, му е позволено да стартира подготовка с отбора", каза още Сираков.