ЦСКА 1948 победи с 4:3 предпоследния в северномакедонската лига Борец Велес в първата си контрола от подготвителния лагер в Алания, Турция. И седемте гола паднаха през първото полувреме на мача, като с хеттрик за българския отбор се отличи Георги Русев.

Северномакедонците започнаха по-мобилизирано и поведоха с два гола до 8-а минута с точни попадения на Кърста Джорджевич и Назим Мамадзаде. В 10-а минута Марио Топузов върна едно попадение след асистенция на Георги Русев, а в 18-а минута самият Русев откри головата си сметка в този мач и изравни за 2:2.

Yulian Todorov / LAP.bg
81 снимки

 Головата фиеста продължи с нов гол за северномакедонците, дело на Гьорги Гьоргиев в 20-а минута.В средата на първата част Венцислав Василев от ЦСКА 1948 бе изгонен с директен червен картон за груб фаул в средата на терена, който нажежи страстите и се стигна до грозни сблъсъци на терена. Заради приятелския характер на срещата на мястото на Василев в игра влезе Димитър Пиргов и численото равенство на терена се запази.

В 34-а минута Русев уцели греда, а секунди по-късно Топузов направи нов пропуск за българския отбор. В 42-а минута Русев изравни за 3:3 с хубав диагонален удар, а секунди след това реферът отсъди дузпа, която Георги Русев превърна в гол за 4:3.

През втората част бяха извършени редица смени, което накъса ритъма и до нов гол не се стигна.

Следващата проверка за ЦСКА 1948 от лагера в Турция е срещу полския Стал Миелец на 27 януари.