Лудогорец е поредният клуб, който скочи остро срещу безобразията в българското съдийство. Много отбори преди това се наредиха на опашката - Локомотив Пловдив, Черно море, ЦСКА 1948 и Берое. И колкото да ни е неприятно да се занимаваме със съдийството, вместо да говорим за футбол, трябва да признаем, че до голяма степен претенциите им са основателни.

Най-лошото обаче е, че на председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов не му пука особено за развитието на българския футбол. Поне такъв извод може да си направим от действията и решенията му. Едно нещо е важно - да няма изненади. Реферите да си вършат работата, както им се каже. Прави ли ви впечатление какво се случва? Поредната схема и нелепи оправдания. След като поставяха високи оценки на протежетата, за да ги спасят от наказания, решиха да разнообразят. Трябва да признаем, че надигне ли се масово недоволство, СК става много иновативна.

Хоп - ново 20. Зададе ли се на хоризонта дерби мач в българския футбол, Гергинов праща най-добрите ни съдии в чужбина. Най-пресният пример е Георги Кабаков, който свири в Гърция. Какво "прекрасно" оправдание: "Как Кабаков да свири като има наряд в Гърция?". Да не говорим, че СК нарушава собствените си правила с нарядите, тъй като тази тема сме я дъвкали сто пъти. 

Няма проблем. Нека Гергинов да праща най-добрите рефери в чужбина, а в България да свирят слабите. Какво от това, че си създаваме мелета? Голяма работа, че собствениците на клубовете дават милиони. Важното е в Гърция всичко да е наред. Срам и позор за Съдийската комисия! 

Вижте какви ги свърши снощи Волен Чинков. Хайде, веднъж да сбъркаш, няма проблем, случва се, но чак пък толкова. Беше заел добра позиция, но не видя как Турицов срита Ману в наказателното поле. Или се направи, че не е видял. Да се чуди човек кое от двете. После си затвори очите и не показа чист жълт картон на Жеферсон. Ако беше го направил, щеше да го изгони при втория, който се осмели да му даде. 

Големият въпрос е докога ще търпим безобразията в българското съдийство. Връщаме се в най-тъмните години. Това незабавно трябва да спре! 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.