Бъдещето на Левски продължава да бъде неясно. През миналата седмица мажоритарният собственик Наско Сираков и асистентът на Смавиша Стоянович - Живко Миланов, заявиха, че лицензът на отбора е застрашен.

Според регламента на Лицензионната комисия към БФС най-късно на 30 април от управата на „сините“ трябва да са покрили изискването в правилника - "писмена декларация и публикуване на финансова информация".

На 11 май е първото заседание за издаване на тапии - на отбори от УЕФА, както и на евентуални евроучастници. Втората дата е 14 май, а третата 19 май. На 21 май е насрочено ново заседание за издаване на лицензи на отборите от efbet Лига. Очаква се тогава да се разглеждат и документите на Левски.

Най-късно това може да стане на 25 май, когато за последно ще се гледат документи на отбори от елита. Ако на някое от тези заседания "сините" не получат лиценз, ще могат да се жалват пред Апелативната комисия. Тя има три дати, на които да гледа казуса - 21 май, 25 май и 28 май.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.