Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира причините за треньорската рокада и освобождаването на Стойчо Стоев. Според него, игровият облик на отбора не се е харесал на ръководството и затова се е стигнало до рокадата. 

"Като цяло собствениците не са доволни от игровия облик на Лудогорец, бяха взети много нови попълнения. Станахме на косъм шампиони, целта беше да се повдигне качеството на отбора, качеството на игра. Към този момент това не се получава и сме принудени да вземем мерки." 

"Убедени сме, че футболистите ни са доста сериозно качество, имаме доста високи цели и не можем да се задоволяваме с играта, която виждаме в последните мачове", обясни Петричев пред DIEMA SPORT и коментира мача със Славия, който според него е бил опорочен от съдийските отсъждания.  

"Конкретният мач със Славия беше един опорочен мач, в който и двата тима бяха ощетени грубо .Съжалявам за Стериакис, че получи червен картон, съвсем незаслужено. Този картон повлия и на Лудогорец, имахме си положения. Но след червения картон съдията тръгна да компенсира и респективно ни беше отменен чист гол, с което ни беше отнета и победата." 

"Според колегите е имало и други грешки, страничният съдия, който е алармирал за червения картон, е дал и две несъществуващи засади. Тези грешки не решават първенството, но се чувстваме ощетени, но и Славия беше ощетен с този червен картон." 

"Поздравления за играчите на Салвия, които уяха да постигнат точката. Надявам се да намалеят за в бъдеще тези съдийски грешки, защото този мач тръгна доста хубаво и атрактивно за феновете, а накрая видяхте какво стана", сподели изпълнителният директор на шампионите и разкри дали е имало отражение от мача с Марибор върху представянето на тима срещу Славия.  

"Не би трябвало да се отразява мачът с Марибор, защото бяха направени доста ротации. Днес участваха момчета, които бяха почивали. А и не мисля, че е имало проблем с умора, не мисля, че това е основната причина. Като цяло на мен ми беше ясно, че след този незаслужен червен картон ще ни очаква такова второ полувреме, каквото видяхме", заяви Петричев и разкри, че реферът Стефан Апостолов се е извинявал на играчите на Славия за червения картон на Стериакис.  

"Аз в тунела видях как съдията се извинява на играчите на Славия, че е направил човешка грешка. Но за съжаление се допускат грешки в посока срещу Лудогорец. Но не съдиите са нашият проблем, проблемите са вътре в клуба, затова трябва да вземем мерки да си ги решим сами", заяви Петричев.