Наставникът на Лудогорец Павел Върба коментира поражението от Цървена звезда с 0:1 в контрола, която се игра в турския курорт Белек. Чешкият спец призна, че е използвал различна схема през първата част и тимът му трудно се е справил с натиска на сръбския гранд. Именно през първото полувреме падна и единствения гол в мача.

През втората част Лудогорец определено вдигна оборотите и бе много близо до изравняването на резултата. Дан Битон пропусна отличен шанс, като ударът му бе избит от голлинията.

Владо Стоянов пък се отличи със спасена дузпа.  

„Днес се получи мач с две различни полувремена. През първото полувреме се борихме с пресата и твърдата игра на Цървена звезда. През втората част успяхме да изнесем играта в половината на противника, но не успяхме да вкараме положенията си. През първото полувреме пробвахме нещо по-различно. Проблемът беше в това, че не успявахме да задържаме топката. Не успяхме да играем с нея в предни позиции. Именно това бе нашият проблем, а не схемата на игра”, коментира Върба.

„Мисля, че този мач показа това, което искахме да видим. Мисля, че имаме основа върху, която да работим. Оттук нататък можем да използваме това за в бъдеще. Познавам отбора. През второто полувреме показахме истинското си лице. Имахме положения и показахме добри неща. Това бе най-силният ни съперник в контролите до този момент. Имаме върху какво да работим”, допълни той.