Ръководството на ЦСКА 1948 официално обяви трансфера на Александър Колев. Централният нападател ще се присъедини към състава на Николай Киров за тренировъчния лагер на тима в Турция.

Ето какво написаха от клуба в официалния си сайт:

29-годишното острие подписа договора си с „армейците“ в клубния офис и ще се присъедини към състава, воден от старши треньора Николай Киров, за тренировъчния лагер в Турция, който ще се проведе от 22 януари до 6 февруари.

Колев беше категоричен, че ЦСКА е подходящото място за неговото развитие и демонстрира амбиция за голове и победи с „червената“ фланелка!

През есенния полусезон нападателят с впечатляващи физически данни и ръст от 191 см игра за полския Стал Миелец, като записа 7 участия в елита на Полша (Екстракласа) и отбеляза 1 гол. През изминалата кампания пък стрелецът има 15 мача за бившия си тим и 2 попадения.

В кариерата си стрелецът е получавал повиквателни за националния отбор на България и младежкия състав на „лъвовете“. Колев има солиден опит зад граница на сметката си. С екипа на казахстанския Кайсар е играл и в предварителните кръгове на Лига Европа.

В чужбина е защитавал цветовете още на полските Раков (Ченстохова), Арка Гдиня, Сандеция (Нови Сонч) и белгийските Геел и Десел Спорт, където прави първите си стъпки в мъжкия футбол. В България пък е играл за Ботев (Пловдив) и Берое, с който също има двубои от предварителните кръгове на Лига Европа.

С Арка Гдиня е носител на Суперкупата на Полша през 2018 г. Също така е и сребърен медалист от Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) през 2014 г. и от Суперкупата на Казахстан с Кайсар през 2020 г. Най-силните си сезони изиграва със Сандеция (Нови Сонч) през 2017/18, със Стал Миелец през 2016/17 и с Геел през 2013/14 с по съответно 7 гола във всеки един от тях.

В началото на 2021 г. Колев се изправи срещу ЦСКА със екипа на Стал Миелец в приятелски мач в Алания, спечелен от полския тим с 2:1. На 27 януари, вече като футболист на „армейците“, той ще може да излезе срещу бившия си отбор в нова контрола в Алания, част от предстоящия тренировъчен лагер на „червените“ в Турция.

Клубът приветства новото си попълнение с пожелания за здраве, успехи и много попадения!

Добре дошъл в ЦСКА!