Шампионът Лудогорец официално представи новия си вратар Кристиян Кахлина. Хърватинът пристига под наем от Горица до края на сезона, а „орлите” имат опцията да го закупят след приключването на тазгодишната кампания. Вратаря смята, че Лудогорец е най-добрият отбор в България и Валдас Дамбраускас е причината той да се съгласи да премине първо под наем и евентуално след това с трансфер. Играчът акцентира, че ако това обаждане е било от друг отбор, то е нямало да се съгласи.

8 снимки

„Лудогорец е най-добрият отбор в България. Работил съм с Валдас Дамбраускас девет месеца в Горица, който сега води Лудогорец и знам методите му на работа. Имахме добри резултати и чудесна комуникация. Сега имам възможността да дойда тук. След като съм в Лудогорец, съм готов да бъда титуляр, защото това е причината да пристигна. Това е добра възможност за мен да се развия и да направя крачка напред. Искам да се боря и да се доказвам в този клуб”, стартира Кахлина.

Още по темата:

Караманджуков: Наблюдавахме Кахлина дълго време

„Първо, най-важното решение при мен бе треньорът, който ми се обади. Приех веднага, защото знам неговите методи, тренировки. Може да не знам играчите, но знам какво той иска от тях. Смятам, че това е най-важното за един вратар – да вижда какво иска треньорът от него. Идвам за три месеца под наем, но ако не беше Валдас Дамбраускас, може би нямаше да подпиша. Тук съм заради неговата покана”, продължи Кахлина.

„Знам за българския футбол. Имам приятели, които играят тук. Гледал съм някои срещи основно заради тях, както и на Лудогорец. Не гледах мачовете с Локо Пловдив и ЦСКА, тъй като имах ангажименти към Горица”, каза Кахлина.

„Сега подражавам на Тер-Стеген, а преди на Буфон. За мен стилът на германеца е отличителен и това е моделът, който следвам”, завърши играчът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.