Спартак Варна и Хебър дават началото на 5-ия кръг в efbet Лига. Мачът между новаците в елита започва в 18:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него. 
 
Двата отбора не стартираха добре в шампионата - Спартак има само една точка и 12 допуснати гола в първите 4 срещи, а Хебър записа само една изненадваща победа над Ботев Пловдив на старта на шампионата.
Статистиката показва, че са изминали 21 г. от последното гостуване на тима от Пазарджик във Варна в елита и това е още една причина двубоят на стадион "Спартак" да бъде очакван с интерес. Миналия сезон във Втора лига двата отбора си размениха по една домакинска победа. 
 
Треньорът на "соколите" Васил Петров обясни слебите резултати до момента с неопитност и голям респект към съперниците. Наставникът не спира да прави промени в състава и се очаква младият Велислав Боев да се завърне сред титулярите, след като пропусна мача с Лудогорец.
 
В Хебър нямат много поводи за оптимизъм въпреки оптимистичния старт на сезона. Треньорът Фулвио Пеа заяви, че отборът вече е стикован и е време за резултати. Очаква се Няни и Есеола, които дебютираха в миналия кръг при загубата с 0:1 от ЦСКА 1948, да започнат в стартовия състав. До последно под въпрос ще е участието на Ивайло Михайлов, който пропусна последните две срещи на Хебър заради възпаление на адуктора.