Отборът на Славия постигна много важна победа над Локомотив София в малкото столично дерби от 9-ия кръг на efbet Лига. „Белите” се наложиха с 2:1, като футболистите на Златомир Загорчич трябваше да правят пълен обрат на резултата, за да стигнат до трите точки.

„Червено-черните” поведоха още в 9-ата минута след гол на Божидар Кацаров, но след почивката Кристиан Добрев донесе успеха на своя тим след два точни изстрела. Юношата на Ботев Пловдив се разписа в 50-ата и 62-ата минути на срещата.

Антон Узунов
78 снимки

Двубоят на стадион „Александър Шаламанов” започна по най-добрия начин за гостите от „Надежда”. Футболистите на Локомотив София успяха да поведат в резултата още в 9-ата минута на срещата. След центриране от корнер, Божидар Кацаров бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава. Ертан Томбак пробва да изчисти топката, но за негово нещастие я прати в собствената си мрежа.

Играчите на Славия пробваха да отговорят незабавно, но нямаха късмет пред гола.

В 20-ата минута Антонио Вутов имаше уникален шанс да увеличи преднината на своя тим. Халфът опита да прехвърли Светослав Вуцов с удар от центъра на терена, но стражът на „белите” внимаваше и изби в корнер.

Едва в 31-ата минута на срещата Славия успя да отправи първия си точен удар към вратата на Локомотив от началото на мача.Галин Иванов стреля от добра позиция, но Александър Любенов бе на мястото си и спаси.  

Няколко минути по-късно домакините имаха нова възможност да поразят целта и да изравнят резултата. „Белите” стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на „железничарите”, като с неговото изпълнение се нагърби Кристиян Добрев. Крилото на „белите” обаче стреля твърде неточно над вратата.   

Две минути преди края на първата част Славия пропусна най-доброто си положение от началото на мача. След грешка на Димитър Митков в центъра на терена, Галин Иванов успя да открадне топката и да изведе отляво Тони Тасев. Крилото на „белите” пое и реши да стреля по диагонала с десния крак, но не намери целта, пращайки коженото кълбо над вратата.    

Втората част започна отлично за домакините. Само пет минути след подновяването на играта Славия успя да изравни резултата. След атака по левия фланг, домакините стигнаха до пряк свободен удар, който бе изпълнен бързо. Ертан Томбак получи в центъра на терена и реши да изведе Кристиан Добре в наказателното поле. Съотборник на Добрев бе в очевидна засада, но той не игра с топката. Коженото кълбо попадна в Добрев, който с премерен удар порази целта за 1:1.

Футболистите на Златомир Загорчич продължиха да бъдат по-настоятелни през втората част, а това определено даде резултат. След изравняването на резултата, „червено-черните” не успяха да реагират по най-добрия начин и в 62-ата минута допуснаха втори гол.

Тони Тасев бе изведен по лявото крило, напредна много добре и успя да центрира на далечната греда, където Добрев бе оставен непокрит и с глава успя да стреля точно а 2:1.  

В продължението на мача Димо Бакалов можеше да осигури точката за своя тим, но изстрелът му бе изчистен от бранител на „белите” почти от голлинията.

След спечелените три точки тимът на Славия зае шестото място във временното класиране с актив от 15 пункта. В същото време Локомотив София е девети с три точки по-малко след изиграни девет мача.  

FT СЛАВИЯ – ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 2:1

0:1 Кацаров 9'

1:1 Добрев 50'

2:1 Добрев 62'

Стадион: „Александър Шаламанов”, София

Рефер:

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 23 Емил Виячки, 37 Венцислав Керчев, 4 Людовик Соарес, 77 Георги Вълчев, 71 Кристиян Стоянов, 33 Галин Иванов, 11 Кристиан Добрев, 88 Тони Тасев, 9 Ахмед Ахмедов

Старши треньор: Златомир Загорчич

Локомотив София: 24 Александър Любенов, 44 Божидар Кацаров, 21 Камен Хаджиев, 26 Красимир Милошев, 33 Алан Фильо, 13 Селсо Рапосо, 11 Карлос Фреирес, 8 Симеон Славчев, 39 Антонио Вутов, 45 Димитър Митков, 4 Мики Орачев

Старши треньор: Станислав Генчев