Славия победи с минималното 1:0 в най-старото столично дерби, в пореден двубой от 9-тия кръг на efbet Лига.. Единственото попадение в сблъсъка беше дело на Калоян Кръстев, а Живко Атанасов от състава на гостите получи директен червен картон в 38-та минута, за да остави отбора си за над 50 минути с 10 души. "Белите" успяха да прекършат "сините" съз здрава игра в единоборствата и много себераздаване, а новия треньор Александър Тарханов може да се похвали с първа победа още при дебюта си начело на тима. 

Антон Узунов
100 снимки

Двата отбора започнаха в очаквано, предпазливо темпо, като "сините" все пак имаха леко териториално предимство. До реални положения в първите 15 минути обаче не се стигна. 

В 19-та минута дойде и първият точен идар в мача. След центриране от фаул Андриян Краев беше оставен на задната греда, но ударът му беше лесна плячка за Георги Петков.

Темпото обаче не се вдигна след точния удар, като си личеше, че и в двата тима свежите идеи липсваха. В следващите десетина минути не се стигна до нито една атака, която по някакъв начин да притесни противниковите вратари. 

В този момент обаче Славия нанесе своя удар, сякаш от нищото.В 35-та минута,  след пряк свободен удар за Левски Живко Атанасов успя да засече топката с глава, но ударът не затрудни Георги Петков. Стражът на свой ред я изпрати със силен шут напред, където Атанас Кабов я свали за връхлитащия Калоян Кръстев, който не сбърка сам срещу Николай Михайлов за 1:0. 

Само три минути по-късно нещата за гостите станаха катастрофални. Живко Атанасов беше изгонен с директен червен картон след изключителна глупост в средата на терена, след като защитникът изблъска Атанас Кабов без топка. 

В 43-та минута нещата за "сините" можеше да сдобият още по-катастрофални измерения. След атака по левия фланг топката беше центрирана към Калоян Кръстев, който беше изпреварен, но Радослав Кирилов, а след това и Атанас Кабов някак не успяха да направят резултата 2:0. 

В последната минута шанс за изравнителен гол се откри и пред гостите. След центриране на Здравко Димитров Андриян Краев отново беше намерен на задната греда, но отново не успя да уцели добре топката с глава. 

Началото на втората част беше подобно на това през първата, след като головите ситуации бяха сериозна рядкост в първите 10-на минути. 

В 60-та минута по-активните действия на момчетата на Георги Тодоров донесоха добро голово положение. След великолепен пробив отляво на Матео Стаматов той качи топката отлично за волето на Здравко Димитров, чийто удар обаче мина над вратата на стража на "белите". 

Славия продължаваше да оставя през повечето време топката на своите гости, като от своя страна с опити за удар се отчетоха Георги Вълчев и Андреа Христов. В 72-та минута футболистите на Славия изпуснаха страхотен шанс, след като Калоян Кръстев не успя да отиграе добре ситуация трима на трима пред вратата на Николай Михайлов. Пасът на стрелеца за Радослав Кирилов обаче не беше точен. 

Около 80-та минута териториалният натиск на Левски се усили, но след поредица от ъглови удари се стигна само до един неточен далечен удар от страна на Паулиньо. 

До края на срещата Славия не се пропука и в крайна сметка задържа минималния си успех. Така "белите" останаха на предпоследното място в класирането, но вече с актив от 7 точки гледат смело към изкачване в класирането. Левски, от своя страна, записа трети пореден мач без победа, което остави момчетата на Георги Тодоров на незавидното 9-то място с 11 пункта. 

Славия - Левски 1:0

1:0 - Калоян Кръстев (35)

Ето и съсатавите на двата тима: 

Славия: Георги Петков, Христо Попадийн, Андреа Христов, Филип Антовски, Радослав Терзиев, Атанас Кабов, Георги Вълчев, Янис Карабельов, Емил Стоев, Радослав Кирилов, Калоян Кръстев;

Левски: Николай Михайлов, Алекс Петков, Тома Даске, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Пауло Мело, Ивайло Найденов, Здравко Димитров, Матео Стаматов, Орлин Старокин, Андриян Краев;