Изключително драматичен мач изиграха отборите на Пирин Благоевград и Черно море в пореден дуел от 8-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора не се победиха, завършвайки 2:2 на „Христо Ботев”, а срещата освен четири попадения видя две дузпи, два червени картона и много драма в хода на целия двубой.

Пабло Гарсия даде аванс на гостите с гол от дузпа през първата част, а Родриго Енрике от гостите бе изгонен с директен червен картон в 42-ата.  Станислав Костов изравни в 58-ата, за да може Пабло Алварес да поведе отново варненци след кошмарна грешка на вратаря Петър Петров. Преслав Йорданов изравни в 77-ата, а в 87-ата Юлиян Попев бе изгонен директно за игра с ръка в наказателното си поле, но пропуск на Васил Панайотов от дузпата лиши гостите да вземат трите точки.

Така Пирин записа първи точки от четири мача насам в шампионата. Тимът остава отново последен и вече е с актив от 4 точки. Черно море пък е пети с 13 точки.

Велизар Еремиев - Чочо / LAP.bg
37 снимки


Срещата започна мудно, като Пирин по-сериозно опитваше да организира нападения срещу съперника, но хората на Уорън Фийни не подаваха качествени пасове към нападателя Станислав Костов след първите десет минути игра в югозападна България. В 14-ата минута пък се видя първият точен изстрел в срещата, но опитът на Жозе Гомеш попадна право в обятията на Петър Петров.

Постепенно варненци взеха инициативата и започнаха да владеят повече топката, но и ударите към благоевградската вратата липсваха. В 26-ата Манолев центрира добре отдясно за Станислав Костов, но Георги Георгиев първи стигна топката, за да не може нападателят на Пирин да играе с нея. Малко след това пък бе вдигнат и флага за засада на един от асистентите на Железов. В 34-ата минута Жозе Гомеш нанесе удар по топката с крак след центриране от корнер, но неточен. Гостите от Варна искаха наказателен удар, а Александър Дюлгеров при опита си да избие топката я докосна с дясната си ръка. 

Ситуацията бе разгледана чрез ВАР, а реферът Железов се забави с окончателното си решение. Реферът от Бургас отиде да гледа положението на ВАР, като след преглеждането съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Пабло Гарсия, който откри резултата за гостите, след като бе точен от дузпата.

Две по-късно реферът Железов изгони с директен червен картон Родриго Енрике, след като играчът на варненци спъна Венцислав Бенгюзов в половината на гостите. Това бе и последният по-интересен щрих от първата част, като впечатление направи, че Пирин нямаше отправен удар посока вратата на Черно море след първата част.

В 52-ата Пирин разви атака отдясно, а Бенгюзов даде пас по земя за Манолев, но ударът на капитана на Пирин отлетя встрани. Секунди по-късно пък Христофор Хубчев даде изящно центриране отляво за Манолев, който стреля мигновено към варненската врата от воле, но доста неточно.

Шест след това пък благоевградчани изравниха логично резултата в мача с оглед натиска, който наложиха над съперника си. Светослав Дяков изведе Станислав Манолев с перфектен пас зад отбраната на Черно море. Капитанът на "орлетата" овладя топката и сви успоредно за Станислав Костов, а за нападателя бе изключително лесно да прати топката в опразнената от Георги Георгиев врата - 1:1.

В 62-ата обаче "моряците" отново бяха напред в резултата. Пабло Гарсия стреля директно от свободен удар от позиция, която не предвещаваше това, а вратарят Петър Петров опита да улови, но допусна топката да мине между краката му - 2:1 за гостите.

Секунди след като влезе в игра резервата Преслав Йорданов отправи първи удар с глава от ъглов удар, но топката прелетя встрани от вратата на Георгиев. В 77-ата голяма грешка на вратаря Георги Георгиев доведе до втори гол за Пирин. Светослав Дяков центрира балонно топката в наказателното поле на домакините и се очакваше Георгиев рутинно да прибере топката. Той обаче го удар в Брахими, който комбинира с Преслав Йорданов и той отблизо направи - 2:2.

Секунди след допуснатия гол гостите можеха за трети път да поведат в резултата след добра контраатака, но ударът на Мартин Дичев отляво бе отразен от Петров. Вратарят на Пирин Петър Петров направи три невероятни спасявания в хода на нападение на Черно море две преди края, но Юлиан Попев изби топката от головата линия с ръка. Това бе преразгледано чрез ВАР и Попев бе изгонен директно, а Черно море получи дузпа. Зад топката застана халфът Васил Панайотов, който стреля неточно - аут.

До края на срещата бургаският съдия даде 6 минути продължения, двата отбора не спряха с атаките, но резултатът не се промени.

FT / ПИРИН 2:2 ЧЕРНО МОРЕ

0:1 Пабло Гарсия (40-д)

1:1 Станислав Костов (58)

1:2 Пабло Гарсия (62)

2:2 Преслав Йорданов (77)

Рефер: Валентин Железов /Бургас/

Стадион: "Христо Ботев" /Благоевград/

Стартови състави:

Пирин: 99 Петър Петров - 38 Александър Дюлгеров 73 Венцислав Бенгюзов 31 Красимир Станоев 7 Мохамед Брахими 3 Петър Занев 18 Светослав Дяков 11 Станислав Манолев /к/ 29 Станислав Костов 14 Стилиян Николов 45 Христофор Хубчев

Треньор: Уорън Фийни

Черно море: 22 Георги Георгиев - 28 Влатко Дробаров 3 Живко Атанасов 6 Виктор Попов 32 Мартин Дичев 71 Васил Панайотов /к/ 15 Леандро Андраде 23 Пабло Гарсия 72 Родриго Енрике 20 Жозе Гомеш 77 Стефан Велев

Треньор: Илиан Илиев