Локомотив Пловдив постигна победа са 2:0 над ЦСКА в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. Двубоят бе директен спор за втората позиция в таблицата, като преди днешния сблъсък, двата тима имаха равен брой точки. И двете попадения за „смърфовете” реализира капитанът на тима Димитър Илиев през втората част. ЦСКА бе далеч от това, което показа в дербито с Лудогорец и не успя да отправи нито един точен удар във вратата на Локомотив.

До края на надпреварата в efbet Лига за двата тима остават по два мача, което означава, че само три точки от страна на Локомотив или нова грешна стъпка на ЦСКА, могат да гарантират сребърните медали на пловдивчани.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
57 снимки

Двата тима се вкопчиха в здрава битка още от първата минута на двубоя в Пловдив. В началните моменти действията се водеха предимно в центъра на терена, където не липсваха и здравите единоборства.

Отборът на гостите първи се опита да застраши вратата на своя противник. „Червените” стигнаха до опасен пряк свободен удар в близост до наказателното поле на „смърфовете”, но след центрирането на Варела,  гостите не успяха да застрашат Илко Пиргов.

В 11-ата минута дойде и първият реален голов шанс. Той се разкри пред Георги Минчев, който бе изведен страхотно зад отбраната на ЦСКА от страна на Илич. Минчев стреля по диагонала без подготовка, но вратарят на гостите Димитър Евтимов внимаваше и с една ръка изби в корнер.

Локо Пд - ЦСКА 2:0

източник: SofaScore.com

В 28-ата минута Жорди Кайседо се озова на стрелкова позиция, след като бе изведен зад отбраната на домакините отдясно. Нападателят на гостите напредна добре и стреля силно по диагонала, но покрай десния страничен стълб. Останаха съмнения, че футболистът на ЦСКА е бил в положение на засада, което със сигурност означава, че при отбелязване на гол, ситуацията щеше да бъде разгледана с ВАР.

В ответната атака ключова намеса на Димитър Евтимов предотврати почти сигурен гол. Вратарят на гостите трябваш да напуска наказателното поле, за да пресече отличен пас към Момчил Цветанов. Стражът на „червените” успя в последния момент да избие топката от играча на Локомотив и да я прати в тъч.

В минутите до края на първото полувреме отборът на Любослав Пенев владееше повече топката, но трудно стигаше до опасни интересни ситуации пред вратата на Илко Пиргов. Гостите не успяха да оправят нито един точен удар през първата част.  

Второто полувреме започна доста по-добре за домакините от Локомотив. „Черно-белите” бяха по-активният тим на терена и логично стигнаха до две много добри положения за гол . И в двете ситуации замесен бе Георги Минчев. В първата от тях ударът на нападателя бе твърде слаб и въпреки че мина под плонжа на вратаря, Тибо Уион успя да спре топката пред опразнената врата. При второто положение Момчил Цветанов центрира много остро отляво, но сантиметри не достигнаха на Минчев да засече топката от няколко метра.

В 63-ата минута наставникът на гостите Любослав Пенев направи три промени в състава си, вкарвайки свежи сили в лицето на Бисмарк Чарлс, Иван Турицов и Джером Синклеър, а това наложи и рокади в редиците на „червените”, като Тибо Вион зае мястото на левия бек, след като Мазику бе заменен.

След центрирането на Умарбаев от свободния удар, Бисмарк Чарлс събори на земята Лукас Масоеро, а реферът не реагира по никакъв начин, въпреки претенциите на домакините за дузпа. В крайна сметка обаче, положението бе прегледано с ВАР, а след това реферът Георги Димитров промени мнението си и посочи бялата точка. Футболистът на ЦСКА получи и жълт картон.

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Димитър Илиев, който не сгреши. Нападателят на домакините стреля в десния ъгъл на вратата, докато Димитър Евтимов плонжира в противоположния за 1:0.

Домакините нанесоха своя решителен удар шест минути преди края на редовното време, когато отново Димитър Илиев бе в прегръдките на своите съотборници. Отново след статично положение, топката бе центрирана на далечната греда, където Гомис успя да играе с глава и да свали коженото кълбо към Илиев, който без оставен непокрит и с лекота успя да насочи топката в опразнения ъгъл на вратата.

FT ЛОКО ПД – ЦСКА 2:0

1:0 Илиев 77' (д), 2:0 Илиев 84'

Стадион: „Локомотив”, Пловдив

Рефер: Георги Димитров, София

Локомотив Пд: 1 Илко Пиргов, , 61 Диниш Алмейда, 25 Лукас Масоеро, 4 Кристиан Гомис, 34 Петър Витанов, 39 Парвиз Умарбаев, 7 Момчил Цветанов, 9 Бирсент Карагарен, 6 Кристиан Илич, 14 Димитър Илиев, 10 Георги Минчев

Старши треньор: Александър Тунчев

ЦСКА: 25 Димитър Евтимов,  2 Юрген Матей, 4 Мено Кох, 5 Федерико Варела, 7 Енрике Рафаел, 10 Георги Йомов, 15 Тибо Вион, 18 Брадли Мазику, 20 Тиаго Родригес,, 21 Амос Юга, 30 Жорди Кайседо

Старши треньор: Любослав Пенев