Тимът на Ботев Пловдив записа повече от позитивен старт на сезона си в efbet Лига, след като в първия кръг срази градския съперник и Супершампион на България – Локомотив Пловдив, с 2:0 на футболната база в „Коматево”. Резултатът е напълно резонен с оглед това, което се случи на терена, като „канарчетата” бяха по-адекватният отбор и логично взеха трите точки в първия мач за двата отбора през сезон 2020/2021.

Тодор Неделев откри резултата в деветата минута, вдигайки трибуните, а в 62-ата центрира за Атанас Илиев, който дебютира за „жълто-черните” с попадение. До края на срещата „смърфовете” не успяха да затруднят особено отбраната на големия съперник и стартираха новия сезон с поражение.

Антон Узунов
75 снимки

Още в шестата минута Ботев Пловдив пръв стигна до опасност. Топката бе центрирана от фаул чрез Неделев, а Иван Бандаловски засече с глава, но Мартин Луков направи страхотно спасяване и спря топката пред голлинията си. Тя не бе уловена от вратаря, но Салинас притича и я изрита силно напред, за да преустанови опасността за "жълто-черните". Две по-късно дойде и първият шанс за Локомтоив Пловдив, но ударът на Аралица беше безкрайно неточен.

Феновете на Локо Пловдив подкрепят любимците си в големия мач (видео)

Тодор Неделев откри резултата в мача, след като си взе топката през Атанас Илиев и с плътен удар с левия крак по диагонала матира Луков в деветата минута.

В първите 20 минути от мача имаше прекалено много брак в действията на играчите на Локомотив Пловдив. Футболистите на "смърфовете" не могат да изнесат топката в половината на градския си враг, като капитанът Димитър Илиев бе тотално нетурализиран и не можеше да помогне по никакъв начин на своите съотборници.

В 33-ата минута Неделев центрира от пряк свободен удар, а защитата на "смърфовете" не успя да изчисти добре топката. Кълбото стигна до Вутов, който нанесе неточен удар.

Бултрасите в акция срещу градския съперник (видео)

В 49-ата минута Брисент Карагарен можеше да накаже грешка на Янко Георгиев, който не изчисти добре центрирана топка, но при повторната си намеса стражът на "канарчетата" изчисти топката. Две по-късно  Умарбаев центрира от фаула, а Аралица засече с глава, но доста неточно - аут. В 56-ата минута Ботев удвои актива си. Тодор Неделев центрира от корнер, а Атанас Илиев се извиси и отправи удар с глава, а топката влетя в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Луков.

В 83-ата минута Георги Минчев стреля от фаул, но Мишел Еспиноса с глава изчисти от стената. Две по-късно пък Опасен шут беше отправен от Малембана след свободен удар, но Янко Георгиев изби. Топката отиде в Масоеро, но той не успя да отправи повторен удар и защитата на Ботев се справи.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:0

1:0 Тодор Неделев (9)

2:0 Атанас Илиев (56)

Ето стартовите състави:

Ботев Пд: Янко Георгиев – Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски – Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса – Маркиньос Педросо – Тодор Неделев, Антонио Вутов, Атанас Илиев

Треньор: Ферарио Спасов

Локомотив Пд: Мартин Луков – Динис Алемйда, Лукас Масоеро, Милош Петрович – Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагарен, Лукас Салинас – Димитър Илиев, Анте Аралица

Треньор: Александър Тунчев