Отборите на ЦСКА и Лудогорец изиграха чудесен двубой на стадион „Българска армия“, завършил при резултат 1:1. Али Соу откри резултата в 62-та минута, преди Дан Битон да охлади надеждите на Стамен Белчев за дебютна победа начело на „червените“, изравнявайки в 71-та минута. Мачът беше игран на доста високо темпо през второто полувреме и двата тима логично си поделиха точките. Двубоят бе изпълнен с интересни моменти и спорни ситуации. ЦСКА нацели три греди и имаше претенции за дузпа, докато гол на Лудогорец беше неправомерно отменен заради засада. 

Антон Узунов
82 снимки

Първият сериозен шанс дойде в 6-та минута и той беше на сметката на момчетата на Стамен Белчев. След великолепна атака на домакините Евандро пласира брилиянтно центриране на главата на Али Соу, който обаче от точката на дузпата уцели лявата греда на вратата на Владислав Стоянов. 

Само 4 минути по-късно ситуациите пред вратата на Лудогорец продължиха. След центриране и разбъркване в наказателното поле на гостите Евандро стреля и ударът се отби в тялото на Сисиньо. Домакините имаха претенции за дузпа, но главният съдия не беше заинтересован. 

След центрирането от корнера Евандро беше забравен на точката на дузпата, но ударът му с глава профуча в страни от гредата на Стоянов. 

В 15-та минута дойде нова спорна ситуация в мача, този път пред вратата на Густаво Бусато. Момчетата на Павел Върба си помислиха, че поведоха в резултата, след като Мавис Чибота беше изпуснат на задната греда и вкара без проблем. Попадението беше отменено заради засада, която от повторенията се видя, че не съществува. 

В 20-та минута "орлите" имаха нов хубав шанс за гол. След пробив на Антон Недялков отляво той намери с чудесно центриране по земя Мавис Чибота на точката на дузпата, но ударът на стрелеца беше париран от Густаво Бусато. 

В предпоследната минута на полувремето домакините отново предизвикаха хаос пред вратата на Стоянов. След центриране на Иван Турицов Владислав Стоянов все пак успя да избие, въпреки че не беше докрай убедителен. 

В 53-та минута на мача дойде втората много спорна ситуация в мача, този път пред вратата на Лудогорец. Ахмед Ахмедов получи топката в наказателното поле, след което беше повален от Абел Анисе, но съдията Никола Попов прецени, че стрелецът е симулирал и му даде жълт картон. 

 

Само 4 минути по-късно възпитаниците на Стамен Белчев отново бяха преследвани от малшанс пред противниковата врата. След двойна комбинация с Греъм Кери Тиаго Родригес пласира много елегантен удар към вратата на Стоянов, който обаче за втори път в мача срещна гредата на вратата на "орлите". 

В 61-та минута "орлите" имаха нов шанс за гол. След индивидуален рейт на Сисиньо по десния фланг той успя да центрира добре с външен фалц на главата на Жоржиньо, чийто удар мина съвсем малко встрани от вратата на Бусато. 

В 62-та минута все пак усилията на хората на Стамен Белчев бяха увенчани с успех. След грешка в центъра на терена Греъм Кери успя да намери с феноменален извеждащ пас за Али Соу, който овладя хладнокръвно и разстреля Владо Стоянов, за да вдигне "червените" фенове на крака.

В 71-та минута домакинските привърженици бяха поляти от студен душ. Гостите получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от окколо 20 метра. Зад топката застана Дан Битон, който с ювелирно изпълнение просто не остави никакви шансове за Густаво Бусато. 

 

Домакините не се отказаха от търсенето на второ попадение и в 78-та минута бяха изключително близо до тази цел. Евандро успя да свали топката за Али Соу, който се завъртя добре и от изключително малък ъгъл разтресе гредата на вратата на Владислав Стоянов за трети път. 

Три минути преди края дойде и последният реален шанс за някой от двата тима. След центриране на Греъм Кери Али Соу се размина с топката, преди Сисиньо да избие току пред крака на Рафаел Енрике, който щеще да отбележи на празна врата. 

Нови попадения в последните минути на срещата обаче не паднаха и по този начин точките бяха поделени. Лудогорец остана непобеден два мача преди края на шампионата, докато ЦСКА се изравни с Левски на 2-та позиция в efbet Лига, като и двата тима имат по 53 точки след 28 кръга.

ЦСКА - Лудогорец 1:1 

1:0 - Али Соу (62)

1:1 - Дан Битон (71)

Ето и съставите на двата тима: 

ЦСКА: Густаво Бусато, Жеферсон, Петър Занев, Брадли Мазику, Пламен Гълъбов,  Иван Турицов, Греъм Кери, Евандро, Тиаго Родригес, Али Соу, Ахмед Ахмедов;

Лудогорец: Владислав Стоянов, Антон Недялков, Сисиньо, Георги Терзиев, Абел Анисе, Мавис Чибота, Жоржиньо, Драгош Григоре, Стефан Баджи, Вандерсон, Каули Оливейра;