Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция, преди която получи наградата за треньор на месеца. ЦСКА също бе избран за отбор на месеца, а нападателят Бисмарк Чарлс взе приза за Играч на месец май. Пенев говори за изминалия жребий за "червените" в Лигата на конференциите, а също така и за предстоящата подготовка, която тимът води в този момент. Пенев повторно подчерта, че тимът се готви усилено за новия сезон и вярва, че ЦСКА ще е по-силен през 2021/22, отколкто през миналата година.

„Наясно сме с жребия. Очаквахме от този тип противници. Трябва да се играе един мач преди да стане ясен той. В никакъв случай не бива да има подценяване. Не само в днешно време, а и преди виждаме. Никога не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти и трябва да са подготвени. Знаем двата съперника, започваме разузнаване и затова се готвим. На лагер сме в момента и се готвим за първенството в България и участието в Европа”, започна Ел Голеадор.

„Не знам дали сега е моментът да коментираме това, което говорих преди месец. Пред ЦСКА стоят най-високите цели, особено, ако аз съм треньор. Аз съм взискателен и момчетата трябва да са наясно, че с много труд тези неща се постигат. Това е философията, която следваме за предстоящите мачове. Не виждам минус в това да сме домакин първия мач. Отборите, които ръководя и тренирам, трябва да са наясно, че сме длъжни да играем силно и като домакин, и като гост. Това е силният отбор. Не може да чакаш едно домакинство. Трябва да сме добри и навън, и вътре. В никакъв случай не съм суеверен. Наясно сме какво ни предстои и каква година чакаме. През 3-4 дни ще имаме мачове и никой не мисля, че ще е лесно. Аз съм първият, който е най-наясно с това, което се очаква”, продължи Пенев.

„ЦСКА ще бъде по-силен отбор. Не казвам откога, но това, което виждам и играчите, с които разполагам, е сериозност, професионализъм и отговорност. Убеден съм, че тимът ще е по-силен през новия сезон”, подчерта Любо Пенев.

17 снимки

„В момента има много спекулации, когато има трансферен период. Има слухове, които вървят, но чакаме всичко официално. Ще има информации, но сега не е необходимо да я съобщя”.

„Колко точно играчи очакваме няма да казвам. Не ги взимаме на килограм, но чакаме още попълнения. Нека мине време. Аз съм на този принцип като треньор и футболист. Когато видя, че играчът е в съблекалнята с екипа на ЦСКА тогава си казвам, че той е от нашия отбор. Така постъпвам и в този момент. Търпение, спокойно, ще огледаме нещата. Каквото е необходимо, се прави, за да се надгради нивото и качеството на отбора”, каза бившият славен нападател на „червените”.

„Ще има преотстъпени футболисти. В близките дни ще се знае къде ще отидат. Относно това, че ще има повече или по-малко концентрация в един от турнирите? Не! Максимално сме въвлечени в тях. Стремим се да сме възможно най-високо в турнирите, които участваме, така че не трябва да се повтарям. Не бива да се задоволяваме с нещо посредствено, ще търсим най-високото ниво и цели, които можем да постигнем. Отборът ще бъде подготвен. Има конкуренция по постовете, което е много важно за отбор с високи цели. Към момента вървим много добре”, говори Пенев.

„След и всички мачове, когато имам възможност на Европейското първенство. Не са малко футболистите, които бих привлякъл. Има доста интересни мачове с високо ниво на футбол и професионализъм. Индивидуално и колективно също и съм убеден, че така ще завърши това първенство. Ние сме в България, разполагаме с различни бюджети, а това са световноизвестни футболисти. Нека бъдем по-скромни и реалисти. Търсим вдигане на нашето ниво и качество на футболния ни отбор”, загатна Любо Пенев.

„Самочувствие се придобива с непрекъснати победи, а не само над един отбор. Един отбор трябва постоянно да бие. Това, че си надиграл и победител определен съперник, математически печелиш три точки. Ако не спечелиш, губиш ги. Контролите са с друг тип характер. Има проби, ротация, умора и това е подготвителен период. Във важните мачове всяка една победа носи самочувствие и ние се стремим към това. Изисквам само победа във всеки един мач. Така се гради голям тим с постоянно силна игра. Не може да се клатушкаме. Трябва да сме горе, високо. Тогава отборът е силен, уважават те, печелиш мачове, титли. Така разбирам аз тренировъчната подготовка за играчите, които ще са част от ЦСКА за сезона”, завърши Любослав Пенев.