Отборите на Ботев Пловдив и Черно море не успяха да излъчат победител в двубоя си от 23-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадиона в Коматево приключи при резултат 1:1. Домакините поведоха след попадение на Филип Филипов, но в заключителните минути на двубоя допуснаха изравняване. Точен за гостите от Варна бе Родриго Енрике.

Голът на Филипов бе първи него за от август 2011 година, когато  за последно реализира с екипа на Славия.

Двамата старши треньори имаха сериозно проблеми с окомплектоването на съставите си заради контузии и наказани играчи, но въпреки това Ботев и Черно море направиха интригуващ сблъсък, в който паднаха два гола, а гредите на двете врати бяха нацелени цели четири пъти.

След спокойни първи минути в Коматево, домакините бяха тези, които успяха да стигнат до първа голова възможност в мача. Станислав Шопов получи на лявото крило, напредна добре и центрира отлично в наказателното поле. Там Тодор Неделев се измъкна от опеката на двама бранители на Черно море и успя да стреля от трудна позиция. Миодраг Митрович обаче показа класа и успя да избие с крак, а след това и да улови топката.  

Футболистите на Ферарио Спасов продължиха да бъдат по-активни на терена и да опитват атаки към противниковата врата, но без особен успех. Играчите на гостите действаха предимно на контраатака, а това не затрудняваше особено домакините.  

Andrey Tomovski / LAP.bg
18 снимки

В 17-ата минута Черно море стигна до отличен шанс за гол, в основата на който бе Матиас Курьор. Той проби много добре отдясно, преодоля няколко играчи на домакините и след като навлезе в наказателното поле стреля по диагонала. Янко Георгиев успя да отклони леко топката, за да я прати в десния стълб на вратата. Джонатан Перейра реагира най-съобразително и изчисти в корнер. В следващата атака Родриго също стреля към вратата на Ботев, но Георгиев улови.

Постепенно ролите се размениха и гостите започнаха да диктуват темпото на игра, което доведе до няколко отлични възможности за гол. В 24-ата минута Курьор видя отлично включващия се Дани Кики, който обаче бе изпреварен от Янко Георгиев, който предвидливо излезе и пресече паса. Топката обаче попадна в Панайотов, който пробва прехвърлящ удар, но Терзиев успя да избие с глава.

Четири минути по-късно Панайотов имаше нова отлична възможност. Той получи отдясно в наказателното поле и пробва удар по диагонала, но прати коженото кълбо в гредата.

Ботев бе изключително близо до откриването на резултата в 38-ата минута, когато домакините стигнаха до пряк свободен удар в близост до вратата на Черно море.  Тодор Неделев се нагърби с изпълнението му. Звездата на „канарчетата” стреля технично, но топката срещна десния страничен стълб, след което попадна в Ничев. Той също стреля, но отново в страничния стълб на вратата. Последва добавка на Джонатан Перейра, който обаче бе в засада.

И двата гола в мача дойдоха през второто полувреме. Ботев започна силно след почивката и успя да упражни натиск. Още в началото на частта домакините имаха претенции за дузпа, когато Васил Панайотов игра с ръка на границата на наказателното поле. Реферът Георги Костадинов обаче посочи, че нарушението на футболиста на гостите е било извън пеналта.

В крайна сметка Ботев успя да поведе в 58-ата минута, а голмайсторът за „канарчетата” бе повече от изненадващ. Джонатан Перейра проби много добре отдясно и пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен от Филип Филипов, който успя да я насочи под гредата за да даде преднина на своите.

Последваха няколко пропуска на Тодор Неделев, като последният футболистът на Ботев пропусна на празна врата, след като не успя да уцели рамката с глава.

Веднага след този пропуск Черно море успя да изравни в 78-ата минута. Родриго не остави шансове на Янко Георгиев с мощен шут от границата на наказателното поле.


БОТЕВ ПД – ЧЕРНО МОРЕ 1:1

1:0 Филипов 58', 1:1 Родриго 78'

Ботев Пд: 1.Янко Георгиев, 28.Филип Филипов, 11. Иван Бандаловски, 3.Димитър Пиргов, 6.Костадин Ничев    , 2.Джонатан Перейра, 18.Радослав Терзиев, 17.Лъчезар Балтанов (к), 14. Станислав Шопов, 7.Александър Тонев, 8.Тодор Неделев

Резерви: 33.Георги Аргилашки, 25.Станислав Работов, 15.Иво Казаков, 23. Димитър Тонев, 26.Атанас Стоименов, 29.Емил Колев, 16.Димитър Пройчев

Треньор: Ферарио Спасов

Черно море: 18.Миодрог Митрович, 33.Мирослав Енчев, 44.Димитриос Хантакиас    , 5.Стефан Станчев (к), 2.Цветомир Панов, 10.Илиан Илиев-мл, 11.Мохамед Букаси, 72.Родриго Енрике, 71.Васил Панайотов, 19.Матиас Курьор, 99.Дани Кики

Резерви: 25.Иван Дюлгеров, 8.Емил, Янчев, 45.Даниел Стоянов, 77.Петър Вуцов, 16.Денислав Ангелов, 31.Лъчезар Йорданов, 20.Алваро Кардо

Треньор: Илиан Илиев