Треньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди утрешното домакинство на Пирин. Мъри заяви, че ще решава в последния момент за промени в състава, освен наложителната с Андриан Краев. Наставникът заяви, че липсата на фенове демотивира играчите му. Той допълни, че за подновяването на договорите на играчите ще се решава от представянето им на терена, а и от това дали двете страни ще могат да се разберат във финансово отношение. 

Yulian Todorov / LAP.bg
8 снимки

„Имахме дребни болежки през седмицата на Георги Миланов. Имаше и при Боби Цонев. При него е отшумяла. Готови сме за утрешния мач”, започна Мъри.

 „При всички положения ще има минимум една промяна заради Краев. Ще опитам да направя решения в последния момент според нуждите на отбора. По-важно е как ще играем на терена. Не е нормално постоянно да се правят голям брой промени”.

„Пирин са ми доста симпатичен отбор. Познавам доста от футболистите, бил съм им треньор. Чест им прави, че залагат на местни футболисти. Те са опитни, които могат да създадат проблем на всеки отбор. Нормално е като новак да имат колебания. В една добра серия от мачове са. Ние трябва да сме изключително мотивирани, защото играчите им имат ниво и класа”.

„Надявам се да няма напрежение. Проблем при нас е отсъствието на феновете. Това намалява и амбицията и мотивацията на нашия отбор. Съперниците ни по-лесно се мотивират срещу нас. За нас точките са жизненоважни”.

„Договорите трябва да се извоюват на терена от работата, която вършим. Ако виждаме перспективи в някого и амбиции, ще получи предложение. Ще видим и дали ще можем да се разберем във финансовите параметри. Присъствието на спонсор не решава всички проблеми. Подновяването на договорите зависи и от параметрите, и от представянето. Реацията трябва да бъде утре на мача. Там най-лесно можеш да покажеш, че си си взел поуки. За мача с Локомотив бяха важни трите точки, но моите изисквания към отбора са били да играем добре”.

„По принцип харесвам сгъстен цикъл. Не обичам този, който играем сега. Колкото повече мачове има, толкова по-добре. Не приемам оправдания като умора. Не трябва да има такива неща. За мен е по-добре, че има повече мачове. Може да се наложи да правим ротации. Ще избираме хората, които са най-подходящи за даден мач”.

„Имаше дребни проблеми за по-малко от десетина часа от ваксините. Останаха още двама-трима играчи, които ще се ваксинират. Ще видим кога ще е. Хората направиха ваксини, ние сме задължени да се грижим за здравето на всички”, каза Мъри.