Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди мача от осминафиналите за Купата на България срещу Септември Симитли. Мъри обяви един от сигурните титуляри в мача – вратарят Пламен Андреев. Наставникът заяви, че стражът ще пази във всеки един мач от турнира.

LAP.bg
24 снимки

„Надявам се всички други играчи да са здрави. Ради Цонев е наказан. Георги Миланов и Боби Цонев имат дребни проблеми. Надявам се утре всички да вземат участие в мача. Не виждам от какво сме изморени, за да даваме почивка. Играем по един мач на седмица. Не можем да говорим за умора и ротации. Ще играем с играчите, които смятаме, че могат да решат по най-добрия начин мача”, започна Стоилов.

„Ще има млади футболисти. Засега единствената сигурна промяна е на вратарския пост. Пламен Андреев ще пази за Купата на този етап. Дори да стигнем до финала. На други постове няма да правя промени. Младите трябва да показват израстване. Ние си имаме наши проблеми. Имаме неща, които да изчистваме”.

„Ние нямаме възможност да подценяваме никой. Искаме да печелим Купата. Андреев трябва да го развиваме. Показал е ниво. Останалите трябва да играят отговорно. Симитли са симпатичен отбор. Нормално е да искат да се покажат на „Герена” от най-добрата светлина. По-голямата опасност е сами да не се изненадаме. В състояние сме да го направим. Всичко зависи как ще се представи Левски. Ако играем добре, би трябвало всичко да зависи от нас. Опасността е сами да не се изненадаме”, каза още треньорът.

„В игрови план мислех, че преди паузата бяхме в по-добро състояние. Сега имам сериозни забележки. Тези паузи са много неприятни. Надявам се по-добър да приключат. След ноемврийската ще има чак през март. Отсъстват винаги по 4-5 основни играчи. Трудно е да налагаме игрови стил. Не сме станали по-добри, но имахме по-добри резултати”.

„Нормално е да искам повече от това, което видяхме с Марек. На стадиона ще присъстват нашите привърженици. Ние имаме ангажимент да играем добре пред тях. Не можем да си позволим слаба игра”, добави наставникът на Левски.

„Надявам се головете да подейсват положително на Бари откъм самочувствие. Работата на централния нападател е и да помага на отбора. Той си тренира и играе с изключителна сериозност. Когато е така, понякога се получава и противникът да ти създаде ситуация да вкараш гол. Това, че е вкарал, не значи, че са му свършили проблемите”.

„За нас всеки мач за Купата е финал. Искаме да играем финал и да го спечелим. Когато си Левски си задължен да играеш на високо ниво. Ако можем да играем мачове през три дни, ще съм най-щастливия човек”, завърши треньорът на „сините”.