Тази събота предстои голям ден за Пловдив. Тогава, от 16:15 часа на стадион „Локомотив“, предстои един срещу друг да се изправят местните съперници Локомотив и Ботев.

Лидерите на двата отбора – Димитър Илиев и Тодор Неделев със сигурност ще са в центъра на прожекторите по време на двубоя. Дни преди важния мач двамата говориха специално за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT.

Двамата споделиха своите очаквания за дербито и коментираха формата на и представянето на любимите си отбори.


„Преди всеки мач с Локомотив е нормално така да има лека тръпка, не бих казал напрежение, но еуфория в целия град. Наистина хората чакат този мач и се надявам да стане едно хубаво дерби и ние да излезем крайни победители“, започна Тодор Неделев.

„В нас футболистите се усеща така това сладко напрежение и тази тръпка в стомаха, защото след няколко години, като свършим с футбола, ще ни липсва. Това са най-хубавите моменти и очакването на голямото пловдивско дерби“, заяви пък Димитър Илиев.

„Още е много рано. Да, наистина сме лидери в efbet Лига в момента. Има още много мачове, както знаем Лудогорец и ЦСКА имат по-малко мачове от нас, но хубавото е, че преди този мач излизаме като лидери. Надявам се това наистина да ни даде самочувствие. Да излезем и просто да покажем, че ние сме отбора, който иска да спечели“, продължи Неделев, който коментира и отпадането на тима от Купата на България след загубата от Етър:

„Надявам се наистина този мач да е забравен веднага. След вчерашната загуба наистина не е приятно. Както знаете този турнир ни е носил много радости в последните години. Наистина, този мач трябва да се забрави, защото след три дена идва от важните мачове за Ботев. Надявам се наистина момчетата да забравят този мач и да се подготвяме за Локомотив“.

Митко Илиев пък говори и за първата победа на тима за сезона, която дойде срещу Царско село:

„След мача с Царско село казах, че, ако не бяхме победили и бяхме влезли в мача срещу Ботев без победа в седем кръга, щеше да е наистина доста затормозяващо. Хубавото е, че победихме и чакаме с нетърпение да дойде съботата““

„След мача с Берое треньорът обърна внимание на Етър. Все пак имахме мач преди този с Локомотив. Надявам се от днес да почнем да се запознаваме с играта на Локомотив. Имаме няколко дена да се подготвим. Момчетата, които не са играли в  подобно дерби са доста в нашия отбор, така че се надявам тези, които сме играли в това дерби, да им помогнем да разберат какво е дербито на Пловдив“, заяви Неделев.

Какво казаха още Тодор Неделев и Димитър Илиев преди голямото дерби под тепетата можете да видите в прикаченото видео.