Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заплаши, че стадионите в България могат отново да бъдат затворени и мачовете да се играят без публика. Ананиев даде извънреден брифинг с част от членовете на Националния оперативен щаб.

По-рано днес стана ясно, че цели 16 души от футболния Черно море са с положителни проби за COVID-19. Четирима са в редиците на Царско село.

 „Имаме информация за 15 души от отбора на Черно море, че са положителни за COVID-19. Първата информация дойде вчера по обяд за 5 футболисти , за треньора и масажиста. След това привечер получихме информация за още 8 човека“, сподели Ананиев.

„Има четирима човека и от Царско село. Единият е играл на терена, а другите не са влезли. Ако този процес се задълбочи, може да предприемем мерки за игра на футболни мачове без публика“, допълни министърът.

„По всяка вероятност заразата е дошла отвън, а не от самия мач. Ако има влошаване на показателя, в следващите дни ще предприемем мерки“, каза още той

Още по темата:

Удължиха извънредната обстановка в България!

Бум на заразени в Черно море!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.