Локомотив София постигна категорична победа с 3:0 срещу Септември в двубой от 5-ия кръг в efbet Лига. Димитър Митков успя да даде аванс на гостите в 19-а минута. Три минути преди края на полувремето Митков отново беше герой, забивайки втори гол. Димо Бакалов довърши Септември с трети в добавеното време на полувремето. През втората част домакините стигнаха до късна греда, но така и не успяха да създадат кой знае какво пред противниковата врата. 

37 снимки

Двубоят започна равностойно, но в 18-а минута Локо получи златен шанс да излезе напред. След като ВАР прецени, че Иван Арсов е играл с ръка, главният съдия показа бялата точка. Зад топката застана Димитър Митков и не прости на Шейтанов за 1:0. 

 
В следващите минути битката в центъра на терена надделяваше. Септември също имаше претенции за дузпа в 27-а минута, но ВАР не намери основания за това. 
 
В 42-а минута нещата за домакините станаха още по-сложни. След продължително разиграване Камен Хаджиев отправи балонно центриране, а Димитър Митков отбеляза с глава, след като цялата отбрана на Септември заспа. 

В първата минута на добавеното време наглед нещата станаха небратимо за Септември. След извеждащ пас към Карлос Франса стрелецът успя да нацели гредата, но при добавката Димо Бакалов успя да отбележи за 3:0.
 
 

През второто полувреме домакините се опитаха да променят нещата, но така и не се стигна до кой знае какви положения. В 58-а минута главният съдия се консултира с ВАР, но реши да не отсъжда дузпа за Септември. 
 
В 77-а минута Камен Хаджиев пробва силен, но много неточен удар отдалеч. В 86-а минута домакините бяха много близо до почетно попадение. Александър Тодоров овладя топката на около 25 метра от вратата Локо София и стреля мощно, но Любенов спаси отлично с една ръка, а гредата довърши задача. 
 
Септември - Локомотив София 0:3
 
0:1 - Димитър Митков (19)
 
0:2 - Димитър Митков (42)
 
0:3 - Димо Бакалов (45+1)
 
Ето и съставите на двата тима:

СептемвриШейтанов, Стойчев, Арсов, Георгиев, Тодоров, Пешов, Делимеджач, Ачков, Колев, Каса, Стоянов

Локомотив София: Любенов, Хаджиев, Дуарте, Диас, Найденов, Милошев, Славчев, Рапосо, Бакалов, Митков, Франса.