Футболната легенда и бивш вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира ситуацията в българския футбол.

Той заяви пред БНТ, че предстоят изненади преди Конгреса на централата в края на годината.

"Всеки, който е помагал на футбола и има мнение. Не е проблем дали президентите ще са в Изпълкома на БФС, но ако са на положение. И има с какво да помогнат. И да са безпристрастни", започна той. 

"Футболният съюз е регулаторен орган. Каквото е могъл, е направил за провеждането на мачовете. Органите на реда да си свършат работата, ако има нещо. Във връзка с казаното от Асен Букарев. Според мен нищо от случилото се в БФС не беше редно. Така е и с датата за насрочване на Конгреса". 

"Не визирам себе си като кандидат за президент на БФС. Трябва да има промяна, на база на закон за футбола, да се признава разходите. Хората да могат да инвестират. Повечето спортове разчитат на държавата. А може да се развържат ръцете на хората и да се инвестира". 

Предстоят изненади във футбола ни. Ще видите какви. Всичко е възможно да се случи", завърши загадъчно Лечков.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.