Кирил Десподов е най-добрият футболист на България за 2021 година. Нападателят на Лудогорец изпревари Мартин Камбуров и Георги Йомов, които останаха съответно втори и трети. Националът събра 203 точки от журналистическия вот.  Наградата на Кирил Десподов е напълно заслужена, тъй като капитанът на България и Лудогорец изигра впечатляващ сезон за клубния си отбор. Десподов взе участие в 42 гола за неговия тим през 2021 година - 15 попадения и 27 асистенции. Безспорно през миналата календарна година Десподов бе без конкуренция, тъй като няма друг роден футболист с подобни показатели. 

„Много съм щастлив. Благодаря за тази награда. Направихте ме невероятно щастлив. Важно е за мен да получа такова признание. Приемам го като голяма отговорност. Искам да благодаря на моето семейство. Искам да благодаря и поздравя собствениците и ръководството на Лудогорец, на всички треньори и моите колеги. Конкуренцията е сериозна. Искам специално да поздравя Камбуров за рекорда. Това, което направи той, мисля че получава респект от всички хора в България. Поздравявам и Георги Йомов. Надявам се всичко да е ок, да няма контузии. Моята мечта е да играя Шампионска лига. Надявам се тази година да си постигна мечтата и да играем в групите с Лудогорец”, каза Десподов.

Четвъртата позиция е за Петко Христов "Чувствам се специално. Тази награда значи много за мен. Трудих се много през тази година. Надявам се 2022 година да е още по-добра. Пожелавам си да съм здрав, да нямам контузии. Пожелавам си да се утвърдя като основен футболист”, сподели защитникът на Специя. 

Петото място остана за Тодор Неделев. 

Десетката допълват Димитър Илиев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Мартин Минчев и Светослав Вуцов.