Членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса професор Тодор Кантарджиев изрази увереност, че затварянето на стадионите за публика ще даде желания ефект – а именно по-малко заразени. Той обаче предупреди, че развиването на пневмония, породена от COVID-19 може да застраши кариерата на даден спортист.

bgnes
29 снимки

"Според заповедта на министър Красен Кралев, този контрол се осъществява от лекарите на отборите под контрола на медицинската комисия на БФС. Съжалявам, ако някои мои колеги не са изпълнили ангажиментите си към здравето на хората в отбора, в който работят. Докаже ли се веднъж, че отделяш вируса, си опасен за другите. Знаете ли колко млади хора могат да направят толкова тежка инфекция, че да им коства инвалидизация. Млади спортисти могат да развият пневмония заради коронавируса, която да сложи край на кариерите им", предупреди директорът на Центъра за заразни и паразитни болести.

"Има ерозия на авторитета, затова хората неглижират какво им казваме. У нас има какви ли не лекари, които имат икономически и политически интереси и приказват неверни неща, винаги противно на това, което ние казваме", допълни още Кантарджиев пред Канал 3.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.