Спортните мероприятия в България най-вероятно ще бъдат преустановени. Това обяви здравният министър на страната Костадин Ангелов. По време на брифинг в понеделник той обяви, че е предложил нови строги мерки за ограничаване на пандемията от коронавирус. Те трябва да бъдат приети от Министерски съвет и евентуално да влязат в сила в петък.

70 снимки

Освен преустановяването на спортни мероприятия Ангелов предлага още удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка с 4 месеца - до края на месец март 2021 г.; преустановяване на учебните занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли; преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия; продължаване на забраната за посещение в дискотеки и клубове; преустановяване работата на ресторанти, сладкарници и заведения за хранене - същите могат да работят само за доставки по домовете; преустановяване работата на всички магазини за нехранителни стоки; преустановяване на организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.